Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO & FOTO | Un nou stadion de top în România! Anunţ oficial: arena prinde contur! S-au investit peste 10 milioane de euro: "În noiembrie tăiem panglica!"

VIDEO & FOTO | Un nou stadion de top în România! Anunţ oficial: arena prinde contur! S-au investit peste 10 milioane de euro: "În noiembrie tăiem panglica!"galerie foto

Superliga

Comentarii

Noul stadion al clubului de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, a cărui construcţie a început în primăvara anului trecut, va avea peste 8.000 de locuri şi ar putea fi inaugurat la finele acestui an, au anunţat luni, oficialii clubului.

Potrivit vicepreşedintelui Sepsi OSK, Kertész Dávid, fondurile pentru construirea stadionului provin de la Guvernul Ungariei, iar până în prezent s-au investit peste 12 milioane de euro.

"Preconizăm ca anul acesta, în luna noiembrie, să tăiem panglica, dacă totul va merge aşa cum ne dorim noi", a declarat Kertész Dávid, care a prezentat în premieră, în cadrul unei conferinţe de presă, cum va arăta viitorul stadion.

Construit în vecinătatea sălii polivalente Arena Sepsi, la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, stadionul va avea 8.400 de locuri în tribune suspendate, iar terenul va avea o suprafaţă de 105x68 metri, conform normelor UEFA, cu încălzire subterană a gazonului şi nocturnă de ultimă generaţie.



În vecinătatea acestuia au fost amenajate trei terenuri de fotbal, unul cu iarbă sintetică şi două cu iarbă naturală, unde se antrenează deja micii fotbalişti de la Centrul de copii şi junior şi urmează să fie amenajate peste 500 de locuri de parcare pentru suporteri, precum şi 22 de locuri de parcare pentru autobuze şi autocare.

Stadionul va fi prevăzut, printre altele, cu vestiare pentru sportivi şi antrenori, spaţii administrative şi comerciale, case de bilete, sală de conferinţe, condiţii pentru televizarea meciurilor, precum şi cu piscină şi saună.

În prezent Sepsi OSK joacă pe stadionul aflat în Cartierul Simeria din Sfântu Gheorghe, transferat anul trecut din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în cel al municipalităţii, care a fost modernizat în 2017, după ce echipa de fotbal a promovat în Liga I.

Afla mai multe despre: sepsistadionvideo 

viewscnt
Articole similare