Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FR de Handbal a decis strategia naţionalei feminine pentru următorii ani. Alexandru Dedu: "O să facem acest lucru după Campionatul European"

VIDEO | FR de Handbal a decis strategia naţionalei feminine pentru următorii ani. Alexandru Dedu: "O să facem acest lucru după Campionatul European"

Handbal

Comentarii

Naţionala feminină de handbal a României are, de câteva zile, oameni noi pe banca tehnică. Suedezul Tomas Ryde a plecat, odată cu el şi secundul Costică Buceschi, iar în locul lor au venit Bogdan Burcea - principal, şi Robert Licu - secund. Obiectivul lor este acela de a contura un grup care să revină în elita handbalului feminin mondial, acolo de unde România a lipsit în ultimii ani.

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a explicat necesitatea unei strategii pe termen lung şi cât de importantă este continuitatea la nivelul băncii tehnice a naţionalei feminine. Fostul pivot al Barcelonei speră ca perechea formată din Burcea şi Licu să facă o figură frumoasă şi să îndeplinească toate obiectivele puse pe hârtie de membrii federaţiei.
 
"Orice decizie a actualului staff pentru federaţie va fi ordin şi o să facem tot ce se poate să aibă tot ce le trebuie. Una dintre discuţii, dacă ţin eu bine minte, a fost legată de modul în care s-a făcut selecţia, iar unul dintre criticii vehemenţi a fost chiar Burcea. Mi se pare normal, ca o continuare a acestei idei, să îşi facă selecţia aşa cum o vede şi este apanajul selecţionerului. Idealul după care m-am condus a fost ca un antrenor să fie pe întreg ciclul olimpic. Din păcate, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. O să fac acest lucru după Campionatul European. O să încerc poate chiar cu Burcea şi Robert Licu. Să dea Domnul să facă o treabă bună şi să îşi dorească să continue. Aşa o să gândesc şi pe viitor şi, cu ajutorul Comisiei tehnice şi a Consiliului de Administraţie, să găsim un antrenor dispus să ducă o povară a unui ciclu olimpic. Povară cu ghilimele pentru că este o mândrie şi un lucru frumos. Dacă nu înţelegem că participăm într-un fenomen global şi adunăm date, cunoştinţe şi forţe de muncă chiar de acolo, o să rămânem în urmă. Şi nu e ok. Da, mi-aş dori un antrenor care să se ocupe nu numai de echipa naţională, ci să dea o linie până joc", a declarat Alexandru Dedu.
 
Astăzi a fost anunţat şi numele jucătoarelor convocate la prima acţiune a naţionalei feminine a României, sub coordonarea lui Burcea şi Licu. Doar 11 jucătoare din lotul de 18 chemat la Campionatul Mondial s-au regăsit şi de această dată:
 
  • Portari: Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Dedu (CSM Bucureşti), Kelemen (HC Zalău)
  • Extreme stânga: Dincă (Gloria Bistriţa), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
  • Extreme dreapta: Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
  • Interi stânga: Neagu CSM Bucureşti), Perianu (CSM Bucureşti), Tiron (Dunărea Brăila), Severin (HC Zalău)
  • Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
  • Centri: Rotaru (Gloria Buzău), Dache (Dunărea Brăila), Ţicu (SCM Craiova), Pristăviţa (Gloria Bistriţa)
  • Pivoţi: Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina), Abed-Kader (HC Zalău)

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare