Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Franţa se califică dramatic în marea finală cu Norvegia. Suedia şi Olanda joacă pentru medaliile de bronz!

VIDEO | Franţa se califică dramatic în marea finală cu Norvegia. Suedia şi Olanda joacă pentru medaliile de bronz!

CM Handbal

Comentarii

Franţa este ultima finalistă a Cupei Mondiale de handbal. Gruparea din Hexagon s-a calificat în ultimul act după ce a trecut în mod dramatic de Suedia, scor 24-22.

În finală, Franţa va da peste Norvegia, care a spulberat-o pe Olanda, scor 32-23. Marea finală a Mondialului va avea loc duminică, de la ora 18:30, în exclusivitate pe canalele Telekom Sport. Finala mică a turneului din Germania se dispută tot duminică, însă de la ora 15:30, de asemenea, transmisă de Telekom Sport.

UPDATE. Franţa se califică în FINALĂ!!!

UPDATE. Suedia intră cu un avantaj de un gol la pauză: 12-11 cu Franţa.

UPDATE. A început a doua semifinală: Franţa - Suedia. CSM Bucureşti, campioana României, are cinci reprezentante în cele două tabere. În naţionala Suediei joacă Isabelle Gullden, Sabina Jacobsen şi Nathalie Hagman, în timp ce în naţionala Franţei le avem pe Camille Ayglon şi Gnonsiane Niombla.

Norvegia îşi aşteaptă acum adversara din ultimul act al turneului final, ce are loc în Germania. Suedia - Franţa se dispută vineri seara, de la ora 21:45, în direct pe Telekom Sport 2.

UPDATE. Final de meci, Norvegia o învinge pe Olanda, scor 32-23 şi se califică în FINALĂ!!!

UPDATE. Pauză în prima semifinală a zilei. Olanda - Norvegia 10-17

UPDATE. Norvegia n-are niciun fel de problemă cu Olanda. 8 goluri diferenţă!

UPDATE. A început prima semifinală a Mondialului: Olanda - Norvegia.

Sunt cele mai bune naţionale de handbal feminin din ultimii ani. Olanda - Norvegia a fost finala precedentului Mondial, dar şi finala ultimului Campionat European. Totodată, la Jocurile Olimpice de anul trecut, nordicele şi batavele s-au întâlnit în finala mică a competiţiei.

Dacă pentru Norvegia prezenţa în fazele superioare ale celor mai importante turnee nu este o noutate, Olanda beneficiază de o generaţie de excepţie. Una care n-a reuşit să câştige nimic deocamdată tocmai din cauza Norvegiei. Atât în finala de acum doi ani, cât şi în finala mică de la Jocurile Olimpice s-au impus nordicele.

LIVE VIDEO Olanda - Norvegia

Olandezele au arătat semne de slăbiciune în fazele eliminatorii de la actuala ediţie a Mondialului. Pentru a trece în optimi de Japonia au avut nevoie de prelungiri, iar împotriva Cehiei, o reprezentativă modestă, s-au distanţat cu greu.

În comparaţie, Norvegia a făcut instrucţie atât cu Spania, cât mai ales cu Rusia. Trupa lui Trefilov era cotată cu a doua şansă la trofeu la startul competiţiei. Pe teren însă, diferenţa dintre nordice şi rusoaice a fost uriaşă: 34-17!

INFORMAŢII DE REŢINUT

  • Norvegia a învins de fiecare dată Olanda în precedentele opt meciuri oficiale
  • Nordicele sunt favorite certe la calificarea în finală, având o cotă medie de 1.15 la victorie
  • Medalia de argint obţinută în 2015 reprezintă cea mai bună performanţă a Olandei la Mondial
  • Norvegia a câştigat de trei ori titlul mondial: în 1999, 2011 şi 2015

Afla mai multe despre: nora morkhandbalcampionatul mondialnetherlands 

viewscnt
Articole similare