Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Franţa şi Norvegia luptă pentru aur în finala Campionatului European de handbal feminin! Cum s-au încheiat semifinalele. Rusia a învins Olanda

VIDEO | Franţa şi Norvegia luptă pentru aur în finala Campionatului European de handbal feminin! Cum s-au încheiat semifinalele. Rusia a învins Olanda

Handbal

Comentarii

Naţionalele de handbal feminin ale Franţei şi Norvegiei vor juca finala Campionatului European din Danemarca, după ce au eliminat, vineri, în semifinalele competiţiei echipele Croaţia, respectiv Danemarca.

LIVE VIDEO | Meciurile de la Campionatul European de handbal, pe canalele Telekom Sport

În prima semifinală a zilei, Franţa - Croaţia 30-19, iar în cea de-a doua, Norvegia - Danemarca, scor 27-24.

România a fost reprezentată în prima semifinală de Siraba Dembele (CSM Bucureşti), pentru Franţa, iar în cea de-a doua prin arbitrele Cristina Năstase - Simona Stancu, care au condus partida Norvegia - Danemarca.

Astfel, pentru trofeu vor lupta, duminică, Franţa - Norvegia, iar pentru medalia de bronz Croaţia - Danemarca.

Tot vineri, în meci pentru clasarea finală pe locurile 5-6, Rusia - Olanda, scor 33-27.

Campioana europeană va obţine calificarea directă la CE2022, iar semifinalistele sunt calificate la Campionatul Mondial 2021, unde ajunge şi naţionala Olandei, în calitate de deţinătoare a titlului.

România a încheiat competiţia pe locul 12, cea mai slabă clasare a sa din istoria participărilor. Rezultatele complete ale României sunt: 19-22 cu Germania, 28-24 cu Polonia, 20-28 cu Norvegia, în grupa preliminară D, respectiv 20-25 cu Croaţia, 24-26 cu Ungaria şi 24-35 cu Olanda, în grupa II.

La ultima ediţie a Campionatului European, naţionala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică. Podiumul ediţiei din 2018, care a avut loc în Franţa, a fost ocupat, în ordine, de Franţa, Rusia şi Olanda.

Deţinătoarea recordului de titluri europene este Norvegia, cu 7 medalii de aur.

Afla mai multe despre: norvegianorvegia handbalfranta norvegiacampionatul european de handbal 

viewscnt
Articole similare