Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | "Franz Schubert" al handbalului masculin românesc joacă la HCDS Constanţa. Manevrează vioara la fel de bine ca mingea

VIDEO | "Franz Schubert" al handbalului masculin românesc joacă la HCDS Constanţa. Manevrează vioara la fel de bine ca mingeagalerie foto

Handbal

Comentarii

Portarul celor de la HC Dobrogea Sud Constanţa, Ionuţ Iancu, a încântat asistenţa pe reţelele de socializare cu o latură artistică pe care nu multă lume i-o cunoştea.

Zilele acestea, internaţionalul român şi-a demonstrat calităţile artistice, manevrând cu delicateţe şi iscusinţă o vioară. Handbalistul a reprodus un fragment din celebra creaţie a lui Franz Schubert, "Ave Maria", iar reuşita nu este una întâmplătoare. "Nono", aşa cum îl cunosc apropiaţii, a lucrat cu vioara nouă ani, de la 7 la 16 ani. 

Ionuţ Iancu a renunţat la vioară în detrimentul handbalului şi nu a greşit. Este considerat unul dintre cei mai buni portari ai României, şi urmaş al lui Mihai Popescu între buturile echipei naţionale.

În aceste vremuri pandemice, respectând distanţarea socială, şi în încercarea de a-şi umple timpul, Ionuţ Iancu s-a întors la prima dragoste, vioara, iar imaginile au ajuns pe contul de Facebook al formaţiei sale, HC Dobrogea Sud Constanţa.

Ajuns la 26 de ani, Ionuţ Iancu era văzut drept unul dintre cei mai talentaţi tineri portari ai Europei. Pe vremea când cucerea aurul cu naţionala României la Universiada din Spania 2016, Iancu se afla în vederile colosului spaniol Barcelona. Ploieşteanul a luat contact cu handbalul mare atunci când a ajuns la defuncta HCM Constanţa, în sezonul 2012/2013. A stat un sezon pe litoral, apoi s-a transferat la CSM Bucureşti, pentru care a apărat între 2013 şi 2017. A semnat apoi cu puternica formaţie din Ungaria, Tatabanya, însă lucrurile nu au mers cum şi-ar fi dorit. Progresul său s-a oprit brusc, iar lipsa meciurilor l-au scos serios din formă. Şi-a cerut rezilierea contractului, iar în august 2018 a semnat cu HC Dobrogea Sud Constanţa, continuatoarea HCM, iar cariera sa a pornit din nou pe o pantă ascendentă.

VIDEO AICI: 

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare