Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FRF nu a rezolvat problema echipelor din play-off fără licenţă europeană. "Play-off-ul începe mai devreme decât termenul limită impus de UEFA"

VIDEO | FRF nu a rezolvat problema echipelor din play-off fără licenţă europeană. "Play-off-ul începe mai devreme decât termenul limită impus de UEFA"

Fotbal

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal, prin vocea preşedintelui Răzvan Burleanu, a rezolvat problema formatului competiţional 2020/2021, astfel încât toate cluburile să fie mulţumite. Cu toate acestea, FRF nu a reuşit să găsească o soluţie într-o problemă sensibilă a Ligii 1: prezenţa echipele în play-off, fără a avea licenţă europeană.

În ultimele sezoane, au existat echipe calificate pe bună dreptate în play-off-ul Ligii 1, dar care, odată ajunse acolo, au făcut doar figuraţie din cauza faptului că nu mai avut obiectiv clar. Nu au reuşit să obţină licenţa de participare în cupele europene, astfel că nu au au mai avut pentru ce alerga - cum a fost în acest sezon Gaz Metan Mediaş; sau au avut ca obiectiv doar sutele de mii de euro primite pentru o clasare cât mai înaltă - cum a fost Astra Giurgiu

Fără ca Astra să aibă drept de a evolua în Europa, în turul 1 al calificărilor din Europa League a ajuns FC Botoşani, echipă clasată pe locul 5 în Liga 1. Pentru a se evite astfel de situaţii pe viitor, mai mulţi oameni din sport au declarat că cel mai corect ar fi ca formaţiile ce vor evolua în play-off să aibă obligatoriu licenţă europeană. Cu toate acestea, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că acest lucru nu poate fi reglat, deoarece play-off-ul începe la finalul lunii februarie, iar termenul limită impus de UEFA pentru obţinerea licenţelor este finalul lunii martie.

Astfel, FRF acordă echipelor ce acced în play-off, o lună la dispoziţie să-şi rezolve eventualele probleme cu licenţa europeană, însă nu are şi o soluţie constructivă în caz că acestea nu reuşesc. Aşa că ne putem aştepta la situaţii asemănătoare şi în sezoanele viitoare, cu formaţii fără drept european.

"Au fost câteva opinii, că echipele din play-off, toate trebui să fie deţinătoare de licenţe UEFA. Sau dacă nu deţii licenţa, să nu participi. Până la 31 martie, echipele au posibilitatea să îşi plătească datoriile aferente anului precedent. După cum ştiţi, play-off-ul Ligii I, atât în sistemul cu 14, cât şi în sistemul cu 16, nu poate să înceapă mai devreme de finalul lui februarie sau începutul lunii martie. Astfel încât, nu ai cum să respecţi termenele stabilite de către UEFA şi să stabileşti un asemenea principiu. Dar prin acest baraj rezolvăm în mare parte această problempă de integritate sportivă a competiţiei, pentru echipele participante în play-off" , a declarat Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare