Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Gabriel Iancu nu merge la "naţională" doar pentru a face figuraţie. "Nu o să dezamăgesc şi o să arăt de ce am fost convocat"

VIDEO | Gabriel Iancu nu merge la "naţională" doar pentru a face figuraţie. "Nu o să dezamăgesc şi o să arăt de ce am fost convocat"

Fotbal

Comentarii

Gabriel Iancu este singurul jucător al fostei campioane a României, Viitorul Constanţa, convocat la prima acţiune a lui Mirel Rădoi la cârma naţionalei de seniori a României, pentru dubla din Liga Naţiunilor cu Irlanda de Nord şi Austria.

Gabriel Iancu a fost considerat unu dintre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei sale. A reuşit să se evidenţieze rapid, însă banii şi faima l-au bulversat profesional. Nu a ştiut să o gestioneze, iar în urmă cu câţiva ani era rămânea fără echipă, după ce fusese înlăturat de la o formaţie obscură din liga a doua poloneză. Mai întâi FC Voluntari, apoi Viitorul Constanţa i-au întins o mână de ajutor, copilul teribil s-a maturizat, iar la 26 de ani este aproape de prima selecţie pentru echipa naţională de seniori a României.

Pe vremea când era junior, Gabi Iancu a bifat prezenţe pentru naţionalele U17, U19 şi U21 ale României. Ultima prezenţă sub tricolor datează din luna octombrie a anului 2014, atunci când era căpitan al naţionalei de tineret, la 20 de ani, într-o înfrângere scor 1-2 cu Macedonia, într-un meci de verficiarea. La aproape şase ani distanţă, Gabi Iancu poate reveni în lumina reflectoarelor.

"M-am bucurat enorm, am avut puţine emoţii, m-a felicitat familia, sunt foarte focusat pe meciurile acestea două care vor veni. Cu siguranţă nu voi dezamăgi. Nu sper să nu dezamăgesc, nu o să dezamăgesc şi o să arăt de ce am fost convocat. Mă gândesc şi eu că nu mă duc acolo să joc un meci şi să mă mulţumesc cu atât. Vreau să fiu convocat mereu şi o să arăt asta pe teren", a declarat Iancu despre şansa sa.

Pe 4 şi 7 septembrie, naţionala României va întâlni Irlanda de Nord, la Bucureşti, pe Arena Naţională, şi Austria, la Klagenfurt, în primele două jocuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare