Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Gaz Metan - Chindia 2-2. Târgoviştea are faţă de Liga 1. Elevii lui Viorel Moldovan, revenire de senzaţie la Mediaş

VIDEO | Gaz Metan - Chindia 2-2. Târgoviştea are faţă de Liga 1. Elevii lui Viorel Moldovan, revenire de senzaţie la Mediaş

Superliga

Comentarii

În primul meci al zilei de luni din Liga 1, Gaz Metan a terminat la egalitate, 2-2, pe teren propriu cu nou-promovata Chindia Târgovişte.

Gaz Metan a scăpat victoria printre degete în prima etapă a noului sezon. Contra Chindiei, elevii lui Edi Iordănescu au avut o primă repriză perfectă. La primul său meci în tricoul Mediaşului, Segiu Buş a marcat o dublă.

În partea a doua, Gazul s-a jucat cu ocaziile. Nici Ely Fernandes, nici Buş nu au mai reuşit să îl învingă pe Aioanei. Ocaziile s-au răzbunat în celălalt careu. Neicuţescu s-a distrat cu apărătorii Mediaşului şi a înscris un gol de generic. Chindia a dat lovitura de graţie cu cinci minute înainte de final. Neluţ Roşu a făcut penalti, iar Ovidiu Bic a restabilit egalitatea.

Medieşenii au mizat totul pe atac în ultimele minute, dar s-au lovit de un portar. Aioanei în zi de graţie, iar Gaz Metan - Chindia s-a terminat 2-2.

VIDEO | Gaz Metan - Chindia 2-2
Au marcat: S. Buş 24', 43' / Neicuţescu 65', Bic pen. 86'

ECHIPELE DE START

Gaz Metan: Pleşca - Creţu. Larie, M. Constanin, Velisar - Lukas Droppa, Neluţ Roşu - Moussa Sanoh, Darius Olaru, Nasser Chamed - Sergiu Buş
Antrenor: Edward Iordănescu

Chindia: Aioani - Martac, Benga, Leca, Dumitraşcu - Novac - Raţă, Bic, Liviu Mihai, Neicuţescu - Voduţ
Rezerve: Popescu, Dinu, Neciu, Neguţ, Yameogo, Şerban, Florea
Antrenor: Viorel Moldovan

Final de meci. 

Min. 90: Partida va fi prelungită cu cel puţin patru minute. 

Min. 86: GOL Chindia! Ovidiu Bic transformă lovitura de pedeapsă. 

Min. 85: Penalty pentru Chindia! George Rădulescu acordă lovitură de pedeapsă după un henţ semnalizat de tuşier. 

Min. 65: GOL Chindia! Neicuţescu a reuşit o acţiune superbă, i-a driblat pe veteranii Marius Constantin şi Ionuţ Larie şi a înscris primul gol al Chindiei în Liga 1. 

Min. 46: Ocazie Gaz Metan! Gazdele încep în forţă şi repriza secundă. Darius Olaru a fost la un pas să îşi treacă numele pe lista marcatorilor. Jucătorul care aparţine de FCSB a trimis balonul în bară. 

Min. 43: GOL Gaz Metan! Sergiu Buş reuşeşte "dubla" după ce lovitura de cap a lui Olaru a fost respinsă de portarul Aioani. 

Min. 24: GOL Gaz Metan! Sergiu Buş deschide scorul cu un şut plasat din interiorul careului. 

A început meciul. 


UPDATE: ”Cred că pe termen mediu-lung putem forma o echipă cel puţin la fel de bună şi competitivă ca sezonul trecut. Eu mi-am asumat, am ales să merg înainte, am ales din nou reconstrucţie, pentru că ar fi trebuit anul ăsta să culegem roadele muncii din sezonul trecut. Reconstrucţie şi în paralel să încercăm să facem şi rezultate. Sunt cinci jucători noi în primul 11 faţă de sezonul trecut, sunt alţii şi pe margine. În linii mari, când pierzi 12 jucători, vorbim de o muncă luată de la zero” a declarat cu câteva minute înainte de meci, Edward Iordănescu.

Echipa antrenată de Viorel Moldovan a câştigat liga secundă în stagiunea trecută şi a reuşit astfel să ajungă din nou în Liga I după o pauză de mai bine de două decenii. Chindia este a treia echipă pe care Viorel Moldovan o antrenează în Liga I, după ce le-a mai pregătit pe FC Vaslui şi FC Braşov. Fostul atacant al Generaţiei de Aur a ajuns antrenor la Târgovişte în urmă cu un an şi a reuşit încă din primul sezon să îndeplinească obiectivul promovării. În această vară, Chindia i-a adus la echipă pe Benga, Bic, Burlacu, Voduţ şi Cucu în încercarea de a face faţă nivelului Ligii I. 

De partea cealaltă Gaz Metan a fost câştigătoarea play-out-ului în stagiunea trecută, iar Edi Iordănescu a rămas la echipă în ciuda ofertei venite din partea FCSB. Antrenorul încearcă să îi ducă pe ardeleni în play-off la sfârşitul campionatului regulat. Fiul fostului selecţioner i-a preluat pe medieşeni la începutul anului în curs şi este al treilea cel mai longeviv tehnician din prima ligă. Şi la Gaz Metan au fost mai multe schimbări în această vară. 9 jucători i-au părăsit pe alb-negri, în timp ce alţi opt le-au luat locul. Neluţ Roşu, Moussa Sanoh, Răzvan Popa şi Sergiu Buş sunt cel mai importante nume ajunse la echipă înaintea startului Ligii I. 

Afla mai multe despre: liga 1chindiagaz metanviorel moldovan 

viewscnt
Articole similare