Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Gheorghe Chivorchian contestă alegerea lui Mutu la naţionala U-21: "Pentru mine, este o surpriză! Care a fost logica acestei numiri?"

VIDEO | Gheorghe Chivorchian contestă alegerea lui Mutu la naţionala U-21: "Pentru mine, este o surpriză! Care a fost logica acestei numiri?"

Echipa națională

Comentarii

Gheorghe Chivorchian, fostul secretar general al Federaţiei Române la Fotbal, contestă numirea lui Adrian Mutu în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de tineret a României.

"Astăzi vorbim de ucenicul Mutu, care a fost numit la echipa naţională. Pentru mine este o surpriză, trebuie să recunosc lucrul ăsta. Ştiu că atunci când eram în Comisia Tehnică, stabiliserăm nişte criterii de nominalizare a antrenorilor la loturile naţionale. Nu ştiu dacă acele criterii au mai fost respectate, dar Mutu nu se încadra la niciunul dintre ele.
 
Eu pe Mutu l-aş fi angajat, dacă tot voiai să îl angajezi în Federaţie, pe ceva legat de imagine sau ceva de genul. Asta dacă nu îl puneai lângă cineva, de exemplu lângă Rădoi, dacă voiai să îl aduci. Şi puneai alt antrenor la Under 21.
 
Dacă cumva se întâmplă, Doamne fereşte!, să nu ne calificăm cu copiii ăştia, cine îşi asumă vina? Sau o dăm tot pe Mutu?
 
Întrebarea mea este care a fost logica numirii lui Mutu? Care a fost logica?", a spus Gheorghe Chivorchian, la Telekom Sport.
 

Adrian Mutu, prezentat oficial ca selecţioner la U21

Adrian Mutu a fost prezentat oficial ca antrenor la U21, el afirmând că este onorat şi este o mare responsabiltate pentru el să conducă naţionala de tineret a României.

"Sunt onorat şi este o mare responsabilitate să fiu la naţionala de tineret, mai ales că vin după Mirel Rădoi şi sper să continui rezultatele lui. Simt presiunea, mai ales că vin după o performanţă mare, normal că şi eu vreau să continui lucrurile bune. Nu sunt aici să dau totul peste cap, ci să continui ce s-a început. Când sunt sub presiune, evoluez cel mai bine", a declarat Mutu.

Adrian Mutu are 77 de selecţii în tricoul echipei naţionale şi este golgeterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reuşite. În cariera sa de fotbalist a evoluat la FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City şi ASA Tg. Mureş.

Până în prezent le-a mai pregătit pe FC Voluntari şi echipa U21 a lui Al Wahda. Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018, Adrian Mutu a fost manager sportiv în cadrul FRF, având în responsabilitate relaţia echipei naţionale cu cluburile din ţară şi din străinătate.

România U21 ocupă locul secund în preliminariile EURO 2021, turneu găzduit de Ungaria şi Slovenia. Urmează pentru tinerii tricolori duelul contra liderului Danemarca, pe 31 martie.

 

Afla mai multe despre: frf 

viewscnt
Articole similare