Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Gică Hagi n-avea "milă" nici de colegii săi de echipă naţională. "A tras de la jumătate. N-am mai ieşit din poartă un an"

VIDEO | Gică Hagi n-avea "milă" nici de colegii săi de echipă naţională. "A tras de la jumătate. N-am mai ieşit din poartă un an"

Fotbal

Comentarii

Fostul portar al echipei naţionale a României, Florin Tene, a fost îngrozit de Gică Hagi la prima sa experienţă în străinătate.

Invitat la emisiunea "Top Interviuri" de la Telekom Sport, fostul portar Florin Tene a povestit cum era să încaseze un gol din partea lui Gică Hagi, în campionatul Turciei. La prima experienţă în afara României, Tene a evoluat pentru turcii de la Karabukspor. Într-un duel cu Galatasaray, la care evoluau Gică Hagi, Gică Popescu şi Iulian Filipescu, Tene a fost foarte aproape de a încasa un gol antologic, de la jumătatea sal. Autorul, Gică Hagi.

"A fost o experienţă bună, frumoasă, nouă pentru mine, altă ţară, altă mentalitate. Am prins antrenori sârbi, o echipă care atunci a promovat, era la început, o echipă de provincie cum era la noi Baia Mare, ceva de genul acesta. Am avut norocul să joc două meciuri contra lui Hagi la Galata. Hagi, Popescu, Ilie, Filipescu. Viorel Moldo la Fener, Sabin Ilie venise şi el la Fener şi îmi aduc aminte o fază cu Hagi. Galata luase Cupa UEFA, avea o echipă fantastică. Era să-mi dea gol de la jumătatea terenului, eu eram pe 16 metri, dă minge lungă, mă vede cu coada ochiului şi dă milimetric pe lângă poartă. Mi-a făcut semn, Florine, de ce ieşi? N-am mai ieşit un an din poartă", a povestit fostul portar.

Chiar dacă a evolaut pentru Dinamo, Steaua şi Rapid, cu prezenţe în tricoul echipei naţionale a României, Florin Tene este foarte hotărît în răspuns atunci când este întrebat de cel mai valoros jucător pe care l-a înfruntat vreodată. Din vina acestuia, Tene a pierdut multe premieri consistente înainte de Revoluţie.

"Hagi! Când jucam şi cu Steaua pe vremea lui Ceauşescu, înainte de meci la Moreni veneau toţi generalii. Aveţi nu o aprobare, aveţi două aprobări de maşini să-i încurcaţi, să faceţi egal. Pentru mine, două aprobări... eu nu aveam bani de maşină în perioada aia, eram sărac, chiar mă gândeam că se vindeau aprobările. Şi primul meu meci cu Steaua eram aşa de ...că jucam cu Steaua, mă gândeam la aprobare, minutul 1, secunda 1, Boloni pasă lungă lui Lăcătuş, Lăcătuş în faţa porţii, Piţurcă gol. În secunda 23, 1-0, s-a dus aprobarea", a adăugat Tene.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare