Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Gică Hagi, resemnat după ultimele întâmplări din fotbalul românesc. "Nu mai contaţi pe mine! Sunt prea mic. Le cade greu că am creat campioni"

VIDEO | Gică Hagi, resemnat după ultimele întâmplări din fotbalul românesc. "Nu mai contaţi pe mine! Sunt prea mic. Le cade greu că am creat campioni"

Fotbal

Comentarii

Managerul tehnic al celor de la FC Viitorul Constanţa, Gheorghe Hagi, a oferit un nou episod de în care şi-a exprimat nemulţumirile legate de fotbalul românesc, joi seară, după înfrângerea cu Astra, 0-1 (0-0), din Liga 1. De data aceasta, ţintele sale au fost Federaţia Română de Fotbal, Şcoala de Antrenori, dar şi jurnaliştii.

Gheorghe Hagi nu a uitat, şi nu cred că va uita prea curând, gestul Federaţiei Române de Fotbal, de a nu-l invita la tragerea la sorţi pentru grupele EURO 2020, care a avut loc zilele trecute la Bucureşti. Tehnicianul născut la Săcele a venit cu rugămintea să fie scos din orice ecuaţie ce ţine de conducerea fotbalului românesc, deoarece locul său este la Constanţa sau în străinătate, fiind prea mic pentru unii.

"Generaţia mea nu a făcut nimic. Pe mine nu o să mă mai vedeţi în frunte. M-am retras. Doar o să mă uit, nu o să fiu critic. Spun doar nişte lucruri pe care le simt. Aşa cum simt că fotbalul românesc are nevoie de construcţie, de performanţă, dar pe mine nu mai contaţi. Eu o să fiu doar la Constanţa. Aici rămân. Nu îmi mai doresc altceva. Nu mă mai băgaţi în niciun top. Nu plec nicăieri, nu îmi doresc altceva, decât să investesc în copii. Ăsta este destinul. Sunt mic, nu merit, nu sunt competitiv. Rămân aici sau afară, dar numai. Ajunge. Capăt. Merg cu destinul meu. Aşa e în România, când e bine vin toţi, te pupă în faţă. Că pe la spatee... Iubesc România, e ţara mea, ea m-a format, am ajuns unde am ajuns. Am venit la Constanţa şi am făcut acelaşi lucru, mi-am băgat toţi banii. Atâta am făcut", a spus Hagi.

În urmă cu două săptămâni, cartea "Campionii creează campioni", unde este inclus conceptul tehnic după care şi-a ghidat paşii în cariera sa de fotbalist, dar şi din momentul în care a decis să se retreagă din activitate. Din acel punct, nici un oficial al Şcolii de Antrenori sau al Comisiei Tehnice a FRF nu l-a contactat pentru a-l felicita sau pentru a-i lansa o invitaţie. Ignor total!

"Mi-am luat licenţa în România, nu am lipsit niciun minut, în nicio zi. Am fost felicitat de profesorul Rădulescu. Mi-am făcut treaba, am scos cartea, dar n-am primit niciun telefon de la Şcoala de Antrenori. Mi-am dat seama că sunt mic. Prea mic pentru fotbalul românesc. Nimeni nu m-a chemat nicăieri, dar nici să nu mă mai cheme. Nu mă mai duc nicăieri. Nici un telefon nu mi-au dat. Înseamnă că trăiesc în altă lume eu. E un manual, o carte tehnică, este o variantă de a interpreta fotbalul, însă le cade greu că am creeat campioni, că am avut succes. Totul a culminat cu Campionatul European de Tineret, unde am avut 10 jucători", a completat Hagi.

În plus, liderul "Generaţiei de Aur" se simte umilit de situaţia în care, cluburile din România sunt obligate să vândă jucătorii în ţările vecine, precum Ungaria sau Bulgaria. Poate cel mai concludent exemplu este cel al internaţionalului român Adrian Rus, care joacă la MOL Fehervar.

"Au ajuns vecinii noştri să ne ia jucătorii. Unde am ajuns? Înainte eram cei mai buni. Înţeleg să ne ia echipele din vest, dar şi vecinii? E gravă situaţia. Jucătorii trebuie să joace în România sau în Vest. Dar pe cine interesează?", şi-a spus of-ul Hagi, la conferinţa de presă de după meciul cu Astra.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare