Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Haaland a doborât încă un record! A devenit cel mai bun marcator din istorie într-un sezon de Premier League

VIDEO | Haaland a doborât încă un record! A devenit cel mai bun marcator din istorie într-un sezon de Premier League

Premier League

Comentarii

Erling Haaland (22 de ani) a devenit cel mai bun marcator din istorie într-un sezon de Premier League, după ce a marcat şi în poarta lui West Ham United.

Manchester City a învins-o pe West Ham United, pe teren propriu, scor 3-0, într-un meci restant din etapa a 28-a din Premier League, şi a revenit pe primul loc al clasamentului.

Manchester City a câştigat prima restanţă din programul acestui final de campionat şi este din nou lider în Premier League.

Echipa lui Guardiola s-a impus în faţa lui West Ham United chiar dacă prima repriză s-a încheiat fără gol marcat.

A venit însă minutul 50, când Nathan Ake a deschis scorul din centrarea lui Riyad Mahrez.

În minutul 70 a marcat şi Erling Haaland, care a ajuns la 35 de goluri înscrise în campionat, record absolut într-un sezon de Premier League.

Cu 35 de goluri marcate, norvegianul i-a devansat în această ierarhie pe Andrew Cole şi Alan Shearer, care au reuşit câte 34 de goluri în sezoanele 1993/1994 şi 1994/1995.

Această performanţă a lui Haaland este cu atât mai impresionantă cu cât ceilalţi doi au atins acel număr de goluri într-o vreme în care în Premier League se jucau 42 de meciuri, nu 38 ca în prezent.

”O ligă doar a lui”, a titrat şi Premier League pe reţelele de socializare, salutând recordul doborât de ”Tunetul Nordului”, care mai are de jucat cinci etape în acest sezon.

Topul celor mai buni marcatori într-un sezon de Premier League este completat de Mohamed Salah, cu 32 de reuşite în stagiunea 2017-2018.

În cele din urmă, tabela meciului Manchester City - West Ham a fost închisă de Phil Foden, în minutul 85.

La finalul partidei de pe Etihad, jucătorii şi staff-ul lui Manchester City i-au făcut o gardă de onoare lui Haaland, aşa cum este tradiţia.

Odată cu această victorie, Manchester City revine pe prima poziţie în clasament, cu 79 de puncte şi cu un meci mai puţin disputat decât echipa de pe locul secund, Arsenal (78 de puncte).

Erling Haaland are cifre absolut ireale în primul său sezon la Manchester City: 45 de meciuri, 51 de goluri, 8 assist-uri.

 

Afla mai multe despre: premier leagueerling haalandmanchester city 

viewscnt
Articole similare