Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Hagi s-a descătuşat din nou în conferinţa de presă: "Nu mi-e ruşine de ce zic! Vreau o şansă pentru România, atât!"

VIDEO | Hagi s-a descătuşat din nou în conferinţa de presă: "Nu mi-e ruşine de ce zic! Vreau o şansă pentru România, atât!"

Superliga

Comentarii

Gheorghe Hagi a vorbit din nou cu înflăcărare despre un subiect considerat vital de tehnicianul şi finanţatorul Viitorului: dreptul României de a trimite direct o echipă în grupele Ligii Campionilor.

Deranjat că ultima sa intervenţie de acest gen a fost criticată sau ironizată de anumiţi specialişti, Hagi a reluat subiectul precizând că simte că România e discriminată de UEFA în raport cu campionatele puternice ale Europei, care pot trimite până la patru echipe direct în faza grupelor UCL.

Hagi cere susţinere în demersul său şi spune că e dispus să dezbată acest subiect cu orice reprezentant al UEFA.

"Eu zic un lucru şi voi, românii, aţi trecut cu vederea şi chiar m-aţi criticat. De ce am zis? Că e denigrare. M-am întrebat de ce România nu are echipă în Champions League direct. Nu mi-e ruşine de ce zic. Eu credeam că aşa cum sunt eu român şi voi sunteţi români. Credeam că fac un bine ţării, că reprezint România. Dar voi aţi spus că nu am dreptate. Cum să nu am dreptate? România nu are o echipă direct calificată în Champions League sau în Europa League. De ce nu? Hai să facem o dezbatere să vedem dacă greşesc cu ceva. Dar mi-am dat seama că trebuie să tăcem din gură.

Domnilor, suntem ţară care am jucat în Europa de când suntem noi. Echipele din Spania, Germania, Anglia, care sunt puteri ale fotbalului, au patru echipe! Patru! Noi cerem una! Campioana trebuie să se ducă direct în Champions League. Locul doi, în Europa League, ca să putem deveni şi noi competitivi. Mi-am spus o părere de-a mea despre fotbalul românesc, pentru că dacă noi nu ne batem, atunci ei nu ne dau nimic. [...] Pentru mine e discriminare. Să iasă cineva la TV să-mi spună de ce nu e discriminare. Eu am fost coleg cu ei, am fost egal cu ei. Ne uităm cum ne tratează. Dacă Maradona spune ceva, atunci şi eu am părerea mea. Sunt în primii 100 de jucători din lume.

Domnilor, un român îşi spune părerea. Dar părerea asta trebuie susţinută, pentru că e pertinentă, elegantă, iar UEFA şi FIFA trebuie să se gândească la lucrurile astea, pentru că ei ne fac mici. Şi noi vrem să fim cu ei, să ne batem cu ei. Cerem o şansă, atât! Nu putem să dăm trei tururi de calificări. Nu, nu, nu! Direct! Stau în dezbatere cu cine vor ei, pentru că trebuie să-mi dea argumente.

Am zis-o cu gândul meu de a face bine. Mereu încerc să aduc un lucru bun, pozitiv, vreau să merg înainte, să mă lupt şi iubesc fotbalul. Chiar dacă mai ridic vocea, sunt abilitat să fac lucrul ăsta. E pasiune, iubesc fotbalul şi îmi doresc ca noi să ajungem foarte bine, să-i batem pe cei de afară. Dacă îl baţi, te respectă"
, a declarat Hagi într-o conferinţă de presă.

Afla mai multe despre: gheorghe hagiconferinta de presauefa 

viewscnt
Articole similare