Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Henry, prezentat la clubul său de suflet. Cine sunt antrenorii care îl inspiră şi ce a declarat despre cel căruia i-a luat locul

VIDEO | Henry, prezentat la clubul său de suflet. Cine sunt antrenorii care îl inspiră şi ce a declarat despre cel căruia i-a luat locul
Comentarii

Thierry Henry s-a întors acasă, după 19 ani. Legenda Franţei şi a lui Arsenal a semnat cu AS Monaco, pe care o va antrena în următorii trei ani.

Thierry Henry s-a întors la AS Monaco, în unul dintre cele mai grele momente pentru echipă din ultimii ani. Campioana de acum două sezoane din Ligue 1 se află în acest moment pe locul 18, cu doar şase puncte strânse în opt etape. Henry l-a înlocuit la cârma monegascilor pe Leonardo Jardim. Portughezul a câştigat un titlu la Monaco şi a dus echipa franceză până în semifinalele Champions League.

"Leonardo Jardim e un antrenor care va rămâne în istoria clubului. Eu şi staff-ul meu îi mulţumim pentru ce a realizat aici", a declarat Henry.

Pentru Henry, e prima aventură în calitate de antrenor principal. "Titi" a mai antrenat doar la grupele de copii şi juniori ale lui Arsenal, iar până să accepte oferta lui Monaco, a lucrat ca secund al lui Roberto Martinez la echipa naţională a Belgiei. Pep Guardiola şi Arsene Wenger sunt modelele de urmat în antrenorat pentru Henry.

"Arsene Wenger mi-a deblocat multe lucruri în minte, cum să mă comport ca un profesionist, cum să evoluez. Pep e de referinţă pentru mine. Am învăţat din nou să joc alături de el, când eram la Barcelona", a declarat Henry.

Thierry Henry şi-a început cariera de jucător la AS Monaco, pentru care a evoluat cinci sezoane şi a marcat de 20 de ori. A urmat apoi transferul la Juventus, dar cea mai bună parte a carierei a petrecut-o la Arsenal, unde a înscris 174 de goluri în 254 de meciuri. Apoi, francezul a mai evoluat la Barcelona şi la New York Red Bulls.

Afla mai multe despre: henrymonacoantrenor 

viewscnt
Articole similare