Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Îi plac sarmalele, ascultă Metallica şi iubeşte România. Un interviu ALTFEL cu Ante Kuduz: ”Eroina mea este mama!”

VIDEO | Îi plac sarmalele, ascultă Metallica şi iubeşte România. Un interviu ALTFEL cu Ante Kuduz: ”Eroina mea este mama!”

Handbal

Comentarii

Pe 22 martie, Dinamo joacă in deplasare primul cu Sporting din barajul pentru optimile Ligii Campionilor. Meciul este in direct pe Telokom Sport la ora 19.30. Returul este pe 1 Martie de la 16.30 la sala Dinamo.

Golgheterul alb-roşilor, Ante Kuduz ne-a povestit despre viata lui personală dar a raspuns şi la alte întrebări care NU au legătură cu handbalul.


Ce ai făcut în această pauză?

Am fost cu echipa naţională, m-am întors miercuri, am avut jumătate de zi pauză, apoi m-am întors la antrenamente.

Cum a fost la echipa naţională, pentru că ştiu că era dorinţa ta cea mai mare să ajungi acolo?
Este o mare onoare să îţi reprezinţi ţara în tricoul naţionalei. În special în Croaţia, care în ultimii 20 de ani a fost tot timpul între cele mai bune 5 echipe din lume. Este o onoare mare pentru mine, dar şi pentru club.

Crezi că te-a ajutat şi forma de la Dinamo?
Da, vreau să le mulţumesc tuturor colegilor, tuturor celor din club, pentru că mi-au oferit această şansă. Sper să profit de ea.

Toată lumea spune că arăţi diferit faţă de sezonul trecut, diferit în sensul bun. Ce ai schimbat?
Poate doar că mi-am lăsat părul să crească un pic mai mult.

Crezi că va fi diferit meciul cu Wisla de aici, de la Bucureşti?
Cred că va fi diferit, în sensul în care va fi un meci mult mai dificil. Cum am spus, primul meci din deplasare a fost puţin ciudat, pentru că am făcut multe greşeli, greşeli neforţate. Acum va fi diferit, pentru că echipele vor fi mai atente. Va fi un meci mult mai dificil, pentru că ştim cât de important pentru noi, la fel cum ei ştiu cât de important este pentru ei.

Care este motivaţia ta la Dinamo?
Motivaţia mea personală? Este familia mea şi dorinţa de a demonstra tuturor, la fiecare meci, că pot să joc. De asemenea, mă provoc pe mine însumi în fiecare zi, iar acest lucru funcţionează foarte bine.

Simţi că ai crescut în valoare aici, la Dinamo?
Da, în special în acest an. Am o chimie bună cu coechipierii, îi respect, îi iubesc, de asemenea ei mi-au arătat acest lucru din prima zi de când am venit. Sunt foarte fericit aici.

Ce mâncare îţi place cel mai mult în România
Sarmale.

Ce faci în timpul liber?
Dorm puţin, apoi ies la cafea, mă joc puţin pe PlayStation şi mă duc iar la somn.

Acesta e programul tău zilnic? Pare un pic plictisitor, dar poate pentru tine nu este aşa...
Da, îmi place să dorm şi îmi place să îmi petrec timpul cu prietenii, cu coechipierii, la o cafea. Câteodată poate fi interesant.

Ce îţi place aici în România?
Îmi plac oamenii, pentru că sunt foarte inimoşi şi îţi sar tot timpul în ajutor. Şi mâncarea este foarte bună. Din păcate, nu am prea avut timp să vizitez ţara, dar Bucureştiul are o mulţime de locuri de văzut. Îmi place foarte mult aici.

Ai 24 de ani, nu? Ai jucat până acum în multe oraşe, eşti un fel de globetrotter...
Da, asta e viaţa de nomad.

Mai ştii şi alte limbi?
Da, vorbesc germana. Atât! Am fost şi în Franţa un an, dar mi-a fost prea greu să învăţ. 15.08

Şi româna?
Foarte puţin.

Ce cuvinte ştii?
Foarte puţine. Ştiu numerele şi diverse expresii din handbal.

Dacă ai putea schimba o regulă din hanbal, care ar fi aceea?
Aş pune un cronometru pe aruncare. Să ai 30-35 de secunde pentru un atac şi atât. Acesta ar fi singurul lucru.

Ce melodie asculţi ca să te motivezi?
Am foarte multe, dar printre favorite este Sandman, de la Metallica. De asemenea, ascult melodii in croata, cantece populare dalmate, care sunt foarte relaxante. Ascult când am nevoie să mă relaxez înaintea unui meci. De obicei, cam asteea. Şi, bineînţeles, Louis Prima, îl iubesc.

Ce te enervează?
Să pierd şi să nu reuşesc ceea ce îmi propun, asta mă enervează cel mai mult. Dar de asemenea mă motivează ca în fiecare zi să îmi propun noi obiective.

Cine te calmează? Sau ce?
Din moment ce locuiesc singur îmi este greu să mă calmez. Trebuie să găsesc singur o metodă. Câteodată nu pot să dorm după meciuri, dacă pierdem şi eu joc prost. Pentru asta nu am leac, simt că sunt blestemat.

Ce moment din viaţa ta ai vrea să schimbi?
Cred că trebuie să vă dezamăgesc, dar nu cred că aş schimba ceva. Sunt mulţumit de mine, de traseul meu în hanbal şi în viaţa personală. Deci nu aş schimba nimic.

Ce jucător de la Dinamo admiri cel mai mult în acest moment?
Pe cine admir cel mai mult la echipă... sunt o mulţime de caractere bune. Ali nu este unul dintre ei, cu siguranţă. Ar fi Raul... L-am numit pe el pentru că tot timpul mă motivează, mereu îmi dă sfaturi, când joc prost mă sprijină. Îl admir pe el, dar toată echipa e ca o familie. Fiecare băiat are un caracter care se potriveşte perfect în echipă.  Deci sunt doar fericit să fiu aici. E prima oară în cariera mea când sunt la o astfel de echipă, cu foarte multe caractere.

Cine este cel mai amuzant din echipă?
Zulfic, Raul, Mamdouh.... sunt o mulţime. Din nou, nu Ali.

Ce personalitate te inspiră cel mai mult, din sport sau alt domeniu?
Eroina mea este mama mea. De fapt, toată familia. Toţi practică sportul şi tot timpul mă provoacă şi îmi dau motivaţie. Chiar şi atunci când nu ştiu că îmi dau această putere. Deci familia mea mă inspiră cel mai mult. 

Ce te sperie?
Nimic.

Care este talentul tău ascuns?
În afară de jucat handbal? Nu ştiu dacă este un talent, dar pot să dorm foarte mult.

Poate cânţi sau găteşti?
De cântat, nu. Dar îmi place să gătesc.

Spune-mi un lucru care te-a învăţat handbalul?
Să stai tot timpul cu picioarele pe pământ. Când câştigi să nu te entuziasmezi prea tare, când pierzi să nu te superi prea tare. Handbalul m-a învăţat că trebuie să găsesc un echilibru în viaţă, că trebuie să ai răbdare şi să munceşti din greu.

Ce ştii să găteşti?
Sarmale.

Serios? Ai învăţat aici?
Nu, ştiam dinainte, de când am fost în Elveţia. Ştiu de asemenea să fac gulaş, feluri cu carne, gen lasagna. Ştiu să fac tiramisu.... Dar nu le-am mai făcut de mult timp Sincer să fiu, sunt un pic cam leneş. Acum sunt mai obosit decât eram atunci când stăteam în Elveţia. Dar încă îmi găsesc puţin timp pentru a găti

Ce observi prima oară la o persoană?
Dacă acea persoană are vreun fel de energie în jurul ei, asta observ prima oară. Dacă este o persoană energică, pot să îmi dau seama ce fel de om este.

Ce vei face după ce te laşi de handbal?
Nu ştiu, poate mă apuc de pescuit. 

Ce cântec al galeriei îţi place cel mai mult?
Când încep să cânte Astăzi bate Dinamo!


Afla mai multe despre: ante kuduzdinamo bucureştihandbal 

viewscnt
Articole similare