Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Îl mai recunoşti? A câştigat patru titluri cu Steaua şi a jucat în Liga Campionilor! Apariţie extrem de rară la TV

VIDEO | Îl mai recunoşti? A câştigat patru titluri cu Steaua şi a jucat în Liga Campionilor! Apariţie extrem de rară la TV

Superliga

Comentarii

A îmbrăcat de 112 ori tricoul Stelei şi a câştigat patru titluri de campion cu gruparea roş-albastră, pentru care a evoluat inclusiv în Liga Campionilor.

Ionuţ Pîrvu a fost fundaşul stânga al roş-albaştrilor între 1992 şi 1996, într-o echipă în care mai evoluat fotbalişti precum Toni Doboş, Daniel Prodan, Costel Gâlcă sau Marius Lăcătuş.

Recunoscut pentru apetitul ofensiv (a înscris 12 goluri), Pîrvu s-a despărţit de Steaua în 1996, când a semnat cu PAOK Salonic. S-a retras în 2006, iar ulterior a ieşit din prim-plan, iar acum lucrează în fotbal, ca antrenor al unei grupe de copii din Râşnov.

Nu a uitat însă perioada petrecută la Steaua, echipă care i-a rămas în suflet.

"Steaua rămâne Steaua pentru cele patru titluri câştigate şi meciurile din Liga Campionilor!", a declarat Ionuţ Pîrvu pentru Telekom Sport.

Pîrvu consideră că FCSB e continuatoarea de drept a Stelei şi vorbeşte despre echipa patronată de Gigi Becali ca despre echipa pentru care a evoluat. Acesta a comentat situaţia de la ultimul meci, cel cu FC Voluntari, când Florin Tănase a refuzat să preia banderola: "E cum să spun eu, ceea ce au făcut unii jucători de la Steaua (n.r. FCSB), în momentul în care li s-a dat banderola şi au refuzat-o, nu există un lider în acest moment la Steaua, în afară de Pintilii, care momentan nu joacă, fiind accidentat, altul nu văd şi este foarte rău dacă la echipă nu există un lider ca să strângă echipa lângă el!"

Când vine vorba de remarcaţi, Pîrvu are un favorit cert: Olimpiu Moruţan. Spune însă că tânărul mijlocaş are nevoie de continuitate în primul 11 pentru a putea progresa.

"Moruţan, dar trebuie lăsat să joace. Indiferent că joacă prost, copilul trebuie lăsat să joace la vârsta pe care o are, că altfel nu prinde curaj. Degeaba îl bagi 10 minute şi îl cerţi pentru o fază care n-a făcut-o. Deci Moruţan trebuie să joace. Meci de meci!", spune Ionuţ Pîrvu.

Tehnicianul a comentat şi situaţia gazonului pe Naţional Arena, considrând că jucătorii actuali n-au atâtea motive să se plângă de suprafeţele pe care sunt nevoiţi să joace.

"La ce joacă Steaua (n.r. FCSB) acum ar trebui să poată să joace pe orice teren, nu e problemă, da? Dacă au valoare joacă, dacă nu, asta este. Ce credeţi că noi am jucat pe aşa terenuri bune tot timpul? Nu. Mai ales că acum se joacă şi iarna, terenurile sunt încălzite. Cu mulţi ani în urmă nu erau terenuri încălzite, jucam şi pe gheaţă, dar jucam, nu dădeam vina pe terenuri, cum dau ei vina acum", ne-a declarat fostul fundaş al Stelei.

Afla mai multe despre: romaniasteauaionut pirvu,  

viewscnt
Articole similare