Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ilfovenii au plecat mulţumiţi de la Botoşani. "E un punct câştigat", "Ne-am văzut interesul", "Aşa am gândit partida"

VIDEO | Ilfovenii au plecat mulţumiţi de la Botoşani. "E un punct câştigat", "Ne-am văzut interesul", "Aşa am gândit partida"

Academica Clinceni

Comentarii

Academica Clinceni a obţinut un punct, duminică, pe terenul celor de la FC Botoşani, după remiza 0-0, într-o partidă din etapa a 4-a din Liga 1.

Pentru Academica Clinceni a fost al treilea rezultat de egalitate consecutiv, după cele cu Chindia Târgovişte (0-0) şi FC Hermannstadt (2-2). Partida de la Botoşani a fost una echilibrată, chiar dacă formaţia gazdă era considerată favorită. Formaţia lui Ilie Poenaru s-a închis bine, a contraatacat periculos şi a fost aproape să producă surpriza în Moldova.

"Echipa remizelor şi echipa care nu a fost învinsă încă de Botoşani. E un punct câştigat, trebuie să recunosc că am fost dominaţi în mare parte, dar din punct de vedere tactic, defensiv, am făcut ceea ce a trebuit, doar că nu am speculat spaţiile pe care ei ni le-au oferit şi ceea ce am lucrat noi la antrenamente. (Vine prima victorie cu Gazul?) Ne dorim foarte mult, e deja al treilea egal şi trebuie să-l încununăm cu o victorie cu Gaz Metan", a declarat antrenorul Ilie Poenaru, după meci.

 

Căpitanul celor de la Clinceni, moldoveanul Eugeni Cebotaru a fost titular şi integralist la cei 35 de ani. A făcut un meci bun, iar echipa sa pleacă cu punct de la Botoşani

"Am obţinut un punct muncit, am avut şi noi foarte multe ocazii. Se dau foarte greu punctele la început de campionat fiindcă omogenitatea nu e încă aia care ne-o dorim", a recunoscut Cebotaru.

"Important e că nu am primit gol cu echipa Botoşani, care este foarte ofensivă, a doua repriză primele minute ne-a cam băgat în poartă Un meci urât, până la urmă noi ne-am văzut interesul, atât s-a putut astăzi şi pentru noi este foarte important şi un punct la Botoşani, deşi puteam scoate mai mult", a declarat un alt veteran al echipei ilfovene, Răzvan Patriche (34 de ani).ţ

La Academica Clinceni a debutat în această partidă şi fostul internaţional Florin Gardoş, ajuns la 31 de ani. Acesta a evoluat pe postul de mijlocaş la închidere, iar în minutul 72 i-a lăsta locul lui Cristian Tănase, un alt jucător cu meciuri la naţionala României, aflat la debut pentru Academica.

"Aşa am şi gândit partida, ne doream să facem un joc defensiv bun şi să încercăm să profităm pe contraatac, mai ales că ei veneau după meci de EL şi am simţit că putem să fructificăm pe contraatac. Din păcate, n-am reuşit mai mult de un punct.  

Aşa a fost gândit meciul de noi, l-am jucat mai defensiv, cred că aşa la cald, am avut ocaziile mai mari, chiar dacă au avut posesie mai bună, nu-mi amintesc să fi avut ocazii foarte mari, îmi pare rău că n-am reuşit să marcăm un gol azi. Am mai jucat, nu foarte mult, am jucat şi când eram la Steaua, am jucat şi pentru naţionala de tineret chiar aici două meciuri, e diferit, e mai mult efort, în schimb îmi place că poţi să-ţi asumi mai multe riscuri decât pe postul de fundaş central. Am venit pentru că m-a dorit la echipă, am avut o conversaţie şi asta a contat pentru mine, să mă vrea antrenorul. Probabil se bazează că experienţa poate să aducă un plus echipei şi sper să ne reuşească, să facem o performanţă bună anul acesta", a declarat Florin Gardoş la finalul partidei.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare