Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ilie Balaci, "minunea blondă" a fotbalului românesc! Reperele unei cariere de excepţie

VIDEO | Ilie Balaci, "minunea blondă" a fotbalului românesc! Reperele unei cariere de excepţie

Fotbal intern

Comentarii

Ilie Balaci a fost considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători din istoria fotbalului românesc. Unii îl aşază alături de Hagi şi Dobrin în topul celor mai buni trei fotblişti daţi de România de-a lungul timpului.

Ilie Balaci a fost cel mai mare talent dat de Oltenia fotbalistică în întreaga istorie a sa. Nu încape îndoială că fotbalistul născut în luna septembrie a anului 1956 în comuna Bistreţ, din judeţul Dolj, avea să inspire generaţii întregi de fotbalişti ai Băniei. Minunea Blondă, aşa cum avea să fie poreclit mai târziu Ilie Balaci, a început fotbalul la Universitatea Craiova, iar la doar 16 ani debuta în prima divizie. Avea să fie sezonul primului titlu din istoria Craiovei, iar Ilie avea să mai câştige încă două campionate în tricoul alb-albastru.

A făcut parte din generaţia care a reuşit prima calificare în semifinalele unei cupe europene pentru fotbalul românesc. În primăvara lui 1983, visul lui Balaci şi al coechipierilor lui se frângea în faţa Benficăi. Anul următor, mijlocaşul de geniu părăsea Craiova, iar patru ani mai târziu îşi încheia cariera, culmea, în curtea rivalei de moarte a oltenilor, Dinamo. Cariera de antrenor şi-a început-o imediat ce a încheiat-o pe cea de fotbalist. Balaci a debutat la Pandurii Târgu Jiu, în 1988 şi în decursul a 30 de ani a antrenat inclusiv în Africa şi în Asia. La Craiova a avut două mandate scurte ca principal, în 1998 şi 2001. În Oman a avut parte de ultima aventură ca antrenor, pe banca celor de la Al Suwaiq. 

Pe o reţea de socializare, clubul său de suflet a postat un filmuleţ cu cele mai frumoase momente din cariera lui Ilie Balaci. 

Afla mai multe despre: balaciuniversitatea craiova 

viewscnt
Articole similare