Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Imagini de colecţie. Zeci de mii de croaţi au ieşit în stradă pentru a sărbători succesul din Cupei Davis

VIDEO Imagini de colecţie. Zeci de mii de croaţi au ieşit în stradă pentru a sărbători succesul din Cupei Davis

Tenis

Comentarii

Echipa de Cupa Davis a Croaţiei a revenit, luni, la Zagreb, după ce a câştigat trofeul Cupei Davis. Echipa condusă de antrenorul nejucător Zeljko Krajan a învins Franţa în marea finală, refuzându-le "cocoşilor" al 11-lea titlu din istorie.

Croaţii au fost primiţi ca nişte eroi în ţara natală, la mai puţin de 24 de ore după ce şi-au trecut în palmares al doilea titlu din Cupa Davis, competiţie supranumită cupa mondială a tenisului. Cei cinci eroi de la Lille, Marin Cilic, Borna Coric, Franko Skugor, Mate Pavic şi Ivan Dodig, au mers de la aeroport direct în piaţa centrală din Zagreb, acolo unde au fost aşteptaţi de zeci de mii de fani. Ultima oară când piaţa s-a umplut a fost pe 16 iulie, imediat după finala pierdută de naţionala Croaţiei la Cupa Mondială de fotbal. Pentru mulţi, triumful de la tenis a fost răzbunarea perfectă în faţa francezilor, în faţa cărora au pierdut cel mai râvnit trofeu din fotbalul mondial.
 
2005 a fost anul în care Croaţia a câştigat pentru prima oară Cupa Davis. Atunci, croaţii treceau pe parcurs şi de România, pe care o învingeau cu 4-1 în sferturile de finală.
 
Croaţia a câştigat Cupa Davis, după ce Marin Cilici, locul 7 ATP, l-a învins, duminică, pe Lucas Pouille, locul 32 ATP, cu scorul de 7-6 (3), 6-3, 6-3, în meciul al patrulea al finalei de la Lille, cu Franţa.
 
 
Vineri, în primul meci al finalei, Borna Corici, locul 12 ATP, l-a învins pe Jeremy Chardy, locul 40 ATP, scor 6-2, 7-5, 6-4, iar în al doilea Marin Cilici s-a impus cu 6-3, 7-5, 6-4 în faţa lui Jo-Wilfried Tsonga, locul 259 ATP.
 
Francezii au mai sperat să întoarcă scorul după ce perechea Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut a învins, sâmbătă, cu 6-4, 6-4, 3-6, 7-6 (3), cuplul Ivan Dodig/Mate Pavici.
 
Din 2019, Cupa Davis îşi va schimba formatul, urmând a se disputa un turneu final la Madrid, cu participarea a 18 echipe.
 

Afla mai multe despre: teniscupa daviscroatiafanivideo 

viewscnt
Articole similare