Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO În genunchi! Cum a trăit Pep Guardiola eliminarea din sferturile UCL şi o mare întrebare pentru viitor: va mai continua spaniolul?

VIDEO În genunchi! Cum a trăit Pep Guardiola eliminarea din sferturile UCL şi o mare întrebare pentru viitor: va mai continua spaniolul?
Comentarii

Manchester City a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, sâmbătă, la Lisabona, cu scorul de 3-1 (1-0), de Olympique Lyon. Echipa franceză este pentru a doua oară în penultimul act, după ediţia 2009/2010.

Aproape 1 miliard de euro a cheltuit Josep Guardiola în patru sezoane pe banca tehnică a lui Manchester City. A atins de trei ori sferturile de finală în UEFA Champions League, şi în ciuda unor performanţe importante la nivel intern, nu a reuşit nici măcar să egleze în Europa performanţa lui Manuel Pellegrini din stagiunea 2015-2016.

Atunci, Manchester City a atins faza semifinalelor în cea mai importantă competiţie inter cluburi, chilianul cheltuind în trei sezoane de două ori mai puţini bani decât Guardiola.

Final, în genunchi

Pep Guardiola a trăit meciul cu Lyon la intensitate maximă. Jucătorii săi nu au reuşit să desfacă o echipă franceză excelent organizată şi, mai ales, foarte disciplinată.

După golul egalizator reuşit de Kevin de Bruyne (cel mai bun jucător al său), Guardiola a prins curaj. Mutase deja foarte ofensiv, iar intrarea lui Mahrez în locul lui Fernandinho a adus mai multă vitalitate în jocul echipei sale, ba chiar şi mai mult dezechilibru.

Lyon a dat lovitura prin rezerva Moussa Dembele, care a punctat de două ori. Vârful lui Olympique l-a îngenuncheat pe Guardiola, la propriu, dar şi la figurat.

Din 2012, Guardiola a investit peste 1 miliard de euro la echipele sale. Niciodată în aceşti opt ani de zile nu a jucat vreo finală de UEFA Champions League. La City, Pep a investit aproape 800 de milioane de euro în transferuri şi salarii, dar niciodată nu a atins măcar faza semifinalelor în cea mai importantă competiţie inter cluburi.

Firesc, englezii se întreabă în ultimele ore: va mai continua Pep Guardiola la Manchester City? Se zvoneşte că fostul tehnician de la Barca şi Bayern Munchen şi-ar fi înaintat demisia către board-ul lui City, una refuzată pe loc de oficialii ”cetăţenilor”.  

Afla mai multe despre: pep guardiolamanchester city 

viewscnt
Articole similare