Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | În sfârşit, Jurgen! Tottenham - Liverpool 0-2. Din a treia încercare, Klopp ia ”Urecheata”. Liverpool, noua Regină a Europei

VIDEO | În sfârşit, Jurgen! Tottenham - Liverpool 0-2. Din a treia încercare, Klopp ia ”Urecheata”. Liverpool, noua Regină a Europeigalerie foto
Comentarii

Liverpool este noua regină a Europei. "Cormoranii" au învins-o pe Tottenham şi au câştigat pentru a şasea oară trofeul UEFA Champions League.

Roşii au avut un start perfect de meci. Salah a deschis scorul în minutul 2. Egipteanul a marcat după ce Sissoko a comis în secunda 25 cel mai mai rapid penalty din istoria competiţiei.
Până la pauză, Liverpool îşi putea mări în două rânduri avantajul. Mai întâi, Arnold a încercat să îl surprindă pe Lloris. Goalkeeperul francez a fost apoi la post la execuţia lui Robertson.
Ofensiva lui Klopp a continuat şi în actul secund. Milner a fost la câţiva centimetri de gol.
 
Spurs s-a trezit abia în ultimele zece minute de joc. Alli, Son şi Moura s-au chinuit pe rând să egaleze. Cel mai periculos a fost însă Eriksen. Danezul l-a evidenţiat şi el pe Alisson. Ratările fotbaliştilor lui Pochettino s-au răzbunat înainte de minutul 90. Eroul din semifinale, Origi, a marcat din nou şi a stabilit scorul final: Liverpool - Tottenham, 2-0.
 

VIDEO | Tottenham - Liverpool 0-2
Au marcat: Salah pen. 2', Origi 88'

ECHIPELE DE START

TOTTENHAM: Lloris (c) - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko (Dier), Winks (Lucas Moura) - Alli (Llorente), Eriksen, Son - Kane
Rezerve: Vorm, Gazzaniga, Sanchez, Lamela, Wanyama, Walker-Pieters, Foyth, Aurier, Davies
Antrenor: Mauricio Pochettino

LIVERPOOL: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson (c), Fabinho, Wijnaldum (Milner) - Salah, Firmino (Origi), Mane (Gomez)
Rezerve: Mignolet, Kelleher, Lovren, Sturridge, Alberto Moreno, Lallana, Shaqiri, Brewster
Antrenor: Jurgen Klopp 

Final de meci. 

Min. 90+3: Ocazie Spurs! Tottenham încă mai sper. Alisson respinge în corner şutul din unghi al lui Son. 

Min. 90: Ultima schimbare la Liverpool. Iese Sadio Mane, intră Joe Gomez. Partida a fost prelungită cu cel puţin cinci minute. 

Min. 88: GOOOL Liverpool! Origi înscrie şi declanşează isteria în stadionul lui Atletico Madrid. Fanii lui Liverpool deja sărbătoresc câştigarea trofeului. 

Min. 86: Ocazie uluitoare a lui Spurs. Son a ratat din faţa porţii, dar oricum arbitrul a dictat offside. 

Min. 85: Ocazie Spurs! Eriksen execută foarte bine o lovitură liberă, la colţul lung, dar Alisson respinge în corner. 

Min. 82: Ultima schimbare la Tottenham. A ieşit Dele Alli, a intrat Llorente. 

- Penalty-ul primit de "cormorani" este al cincilea pe care l-au primit în acest sezon de UEFA Champions League. 

Min. 80: Dublă ocazie Spurs! În aceeaşi fază, Son trimite puternic de la distanţă, Alisson respinge, iar imediat Moura îşi încearcă şi el norocul, dar brazilianul este la post. 

- În ultimele trei meciuri directe dintre Tottenham şi Liverpool s-au marcat nu mai puţin de patru goluri după minutul 90. 

Min. 79: Ocazie Spurs! Eveniment rar la Tottenham, Trippier trimite o centrare bună, dar lovitura de cap a lui Alli se duce peste poartă. 

- Virgil van Dijk este singurul fundaş din fotbalul mare care încă nu a fost driblat. Mo Salah a marcat în fiecare fază din UEFA Champions League. 

Min. 74: Ocazie Spurs! Alli primeşte balonul în interiorul careului, dar şutul său trimis cu efect este prins fără probleme de Alisson. Pochettino face şi a doua schimbare: Iese Sissoko, intră Dier. 

Min. 69: Ocazie Liverpool! În urma unei faze colective superbe, James Milner şutează din interiorul careului puţin pe lângă poarta apărat de campionul mondial Lloris. 

Min. 65: Prima schimbare şi la Spurs. Pochettino mută ofensivă: Iese Winks, intră Lucas Moura. În meciul anterior, cel cu Ajax, brazilianul a dat mai multe goluri decât a dat în precedentele meciuri din UEFA Champions League, 16 la număr. 

Min. 62: A doua schimbare făcută de Klopp. Iese Wijnaldum, intră Milner. 

Min. 58: Prima schimbare a meciului. Iese Firmino şi intră Origi, unul dintre eroii din returul cu Barcelona. 

Min. 54: Ocazie Spurs! Dele Alli păcăleşte ieşirea la offside a celor de la Liverpool, dar până să şuteze, un fundaş al "cormoranilor" se repliază şi îl blochează pe internaţionalul englez. 

Min. 53: Salah primeşte o pasă bună, intră în careu din flancul drept, dar se grăbeşte să tragă la poartă, iar şutul său este blocat. 

A început a doua repriză. 

- Harry Kane este jucătorul lui Tottenham cu cele mai puţine atingeri în prima repriză. Doar de 11 ori a atins mingea englezul. 

S-a terminat prima repriză a finalei UEFA Champions League din sezonul 2018-2019. 

- Tottenham este prima echipă care ajunge în premieră în finala UEFA Champions League după Chelsea în 2008. În acea finală englezească, londonezii au pierdut cu Manchester United. 

Min. 38: Ocazie Liverpool! Robertson şutează puternic cu stângul, iar intervenţia salvatoare a lui Hugo Lloris a făcut ca tabela să rămână la scorul de 0-1. Scoţianul este unul dintre cei patru jucători de la Liverpool care au intrat în echipa anului din Premier League, alături de Alexander-Arnold, van Dijk şi Mane. 

- Pentru Tottenham este al şaptelea meci pe pământ spaniol. Nu a câştigat nicio partidă. 

- Alexander-Arnold, 20 de ani, este cel mai tânăr jucător care joacă două finale consecutive de UEFA Champions League. Anterior, acest record i-a aparţinut lui Christian Panucci, care a jucat pentru AC Milan atât în finala din 1994, contra Barcelonei, cât şi în cea din 1995, împotriva celor de la Ajax. 

Min. 22: Salah pătrunde în careu, dar loveşte mingea greşit, care se duce peste poarta lui Tottenham, care până acum are o posesie superioară. 

- Mo Salah este al cincilea jucător african care înscrie într-o finală de UEFA Champions League după Rabah Madjer, Samuel Eto'o, Didier Drogba şi Sadio Mane. 

Min. 18: O fană a intrat pe teren aproape dezbrăcată, dar forţele de ordine au intervenit. 

Min. 17: Trent Alexander-Arnold, fundaşul minune al lui Liverpool, a tras de la mare distanţă, dar nu i-a dat emoţii lui Lloris. 

- Este prima oară în acest sezon când Liverpool aliniază acest "11" la startul unui meci. 

Min. 9: Sissoko a încercat să se revanşeze după ce a făcut penalty-ul din care Salah a deschis scorul, dar şutul său s-a dus în peluza stadionului Metropolitano. 

Min. 2: GOOOL Liverpool! Salah transformă penalty-ul fără niciun fel de probleme. 

Min. 1: Penalty Liverpool! Sissoko a comis un henţ in interiorul careului şi arbitrul partidei acordă penalty. Este cel mai rapid penalty din istoria UEFA Champions League. 

A început meciul. 

Înainte de meci s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Jose Antonio Reyes. 


UPDATE 21:50 | Finala de la Madrid începe cu festivitatea de deschidere, în cadrul căreia concertează formaţia Imagine Dragons. 

UPDATE 21:15 | Cei doi comentatori ai meciului Tottenham - Liverpool, Emil Grădinescu şi Vlad Enăchescu au oferit un bi-interviu spectaculos înainte de marea finală de la Madrid. Ce a ieşit, vă lăsăm să vedeţi în clipul de mai jos.

UPDATE 20:45 | FC Liverpool a sosit la stadion. Imagini spectaculoase, mai jos

UPDATE 20:30 | Primele imagini cu vestiarele celor două finaliste. Liverpool e ”cazată” în vestiarul celor de la Atletico Madrid, care pare de două ori mai mare :) Imagini spectaculoase de pe Wanda Metropolitano, mai jos. 

UPDATE 20:00 | Fanii celor două formaţii sunt la stadion. Aşteaptă startul marii finale. Atmosfera este spectaculoasă

UPDATE 19:30 | Zborul unei aeronave care avea 200 de suporteri ai clubului Tottenham la bord a fost întârziat din cauza faptului că avionul a lovit o pasăre. Fanii vor ateriza la Madrid la ora 19:30, ora locală, adică cu doar o oră şi jumătate înainte de startul finalei. 

UPDATE 19:00 | Imagini uluitoare din centrul Madridului. Fanii lui Liverpool fac spectacol şi cântă numele lui Virgil van Dijk

UPDATE 18:30 | FABULOS! Şi-a vândut biletul cu doar câteva ore înainte de Tottenham - Liverpool! Ce sumă ameţitoare a primit ca să renunţe la finala Champions League. Detalii AICI

UPDATE 17:00 | UEFA a anunţat că înainte de finala UCL se va ţine un moment de reculegere ca omagiu pentru Jose Antonio Reyes

 

 

UPDATE 13:30 | Distracţie şi voie bună în Madrid înainte de meci. Fanii lui Liverpool l-au capturat pe "Jurgen Klopp" :)

UPDATE 09:35 | Şi tehnicianul lui Spurs, Mauricio Pochettino, a fost pus pe glume înainte de meci.

UPDATE 09:30 | Declaraţiile oferite de Jurgen Klopp înainte de finala Champions League, Tottenham - Liverpool.


UPDATE | A mai rămas o singură zi până la marea finală a Ligii Campionilor 2019, Liverpool - Tottenham, iar Madridul e pregătit pentru un meci memorabil.

O zi până la finala Ligii Campionilor! Imagini spectaculoase din Madrid

Scena e pregătită pentru marea finală Champions League! Imagini superbe din Madrid, înainte de Tottenham - Liverpool Meciul e LIVE pe Telekom Sport 1, sâmbătă, de la 22:00 şi www.telekomsport.ro. Nu vezi Telekom Sport 1? Treci pe PLUS: www.telekom.ro/plus

Posted by Telekom Sport on Friday, May 31, 2019

Finala Champions League 2019 are loc pe data 1 iunie, sâmbătă, cu începere de la ora 22:00, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid. Este vorba despre cea de-a doua finală britanică după cea dintre Manchester United şi Chelsea (1-1 şi 6-5 după penalty-uri) disputată în sezonul 2007-2008.

Unde se joacă finala Ligii Campionilor 2019 şi cine transmite Tottenham - Liverpool

Partida care va încheia sezonul 2018-2019 din UEFA Champions League, finala dintre Liverpool şi Tottenham se joacă pe Wanda Metropolitano din Madrid, casa formaţiei Ateltico de Madrid.

Stadionul este situat în cartierul Rosas din San Blas Canillejas şi a costat aproximativ 260 de milioane de euro. După extinderea la care a fost supusă arena de către arhitecţii de la Cruz y Ortiz, stadionul redenumit Wanda Metropolitano are o capacitate de 67.703 locuri, o capacitate care a fost aproape atinsă cu ocazia partidei dintre Atletico Madrid şi FC Barcelona (14 octombrie 2017, 64.393 de spectatori).

Cunoscut în trecut ca Estadio de la Comunidad de Madrid sau Estadio de la Peineta, stadionul lui Atletico Madrid este unul dintre cele mai moderne din Europa, dar a fost iniţial gândit ca parte a încercării Madridului de a găzdui Campionatele Mondiale de Atletism din 1997. Pentru că este sponsorizat de concernul chinez Wanda Group, stadionul este redenumit pentru finala Ligii Campionilor 2019 drept Estadio Metropolitano, pentru a nu interfera cu regulamentele de sponsorizare ale UEFA. Pe 27 septembrie 2017, Wanda Metropolitano a găzduit primul său meci din UEFA Champions League, iar o echipă (culmea) britanică s-a impus pe acest teren. Este vorba despre Chelsea (finalistă a UEFA Europa League în acest an) care s-a impus în faţa lu Atlético Madrid, cu scorul de 2-1.

Madridul va găzdui pentru a cincea oară o finală europeană. Precedentele au avut loc în 1957, 1969, 1989 şi 2010. Toate au fost disputate pe Estadio Santiago Bernabeu, arena Realului.

Cine transmite Tottenham - Liverpool ? Finala Ligii Campionilor 2019 este LIVE ONLINE pe site-ul nostru şi în direct la Telekom Sport 1, sâmbătă 1 iunie de la ora 22:00.

Bilete pentru finala Ligii Campionilor 2019: Spaniolii se aşteaptă la haos total

Finala UCL 2019 este LIVE VIDEO pe www.telekomsport.ro. Cele două cluburi direct implicate în finala Ligii Campionilor 2019 au primit câte 17.000 de bilete fiecare. Fără îndoială, foarte puţine comparativ cu câte au solicitat fanii celor două formaţii britanice. Alte 4.000 de bilete vor fi disponibile pentru publicul larg, iar restul de 25.500 vor fi alocate comitetului organizaţional, UEFA şi naţiunilor afiliate, partenerilor comericali ai competiţiei şi instituţiilor media.

Aproximativ 70.000 de fani englezi sunt aşteptaţi să ajungă în această săptămână în oraşul spaniol, dintre care peste 20.000 nu vor avea bilete pentru Tottenham - Liverpool. Patronii barurilor din Madrid susţin că sunt gata să-şi închidă pur şi simplu localurile şi să redeschidă la două zile după meci, temându-se de eventualele bătăi între huliganii englezi. Alţii sunt gata să-şi mărească numărul agenţilor de pază, pentru a putea bloca din faşă eventualele confruntări. "Evaluăm posibilitatea de a închide locualul sâmbătă şi să redeschidem abia luni. Mai mulţi colegi au decis deja să închidă. Securitatea zonei nu poate fi garantată. Am avut deja probleme cu aproximativ 100 de sârbi veniţi pentru un meci de baschet.  Închidem şi suntem siguri de sănătatea noastră", a declarat un patron de bar pentru Marca.

Finala Ligii Campionilor 2019 LIVE ONLINE pe Telekom Sport 1: Klopp vs Pochettino, un duel al fotbalului spectacol

Ei sunt cei doi oameni care merită toată aprecierea. În mare măsură, datorită celor doi tehnicieni, Liverpool şi Tottenham joacă sâmbătă, 1 iunie, o finală istorică.

Jurgen Klopp şi Mauricio Pochettino s-au întâlnit de 9 ori în meciuri directe, dar cea mai mare confruntare dintre toate, abia acum urmează. Niciunul dintre ei nu a câştigat până acum UEFA Champions League, astfel că indiferent cine se va impune la Madrid, vom avea un antrenor care triumfă în premieră în această competiţie.

Primele trei meciuri directe dintre Liverpool şi Spurs, cu cei doi tehnicieni pe bancă s-au terminat la egalitate. Abia în octombrie 2016, Liverpool a câştigat cu scorul de 2-1 în Cupa Ligii. Câteva luni mai târziu, Klopp s-a impus din nou, scor 2-0, dar în octombrie 2017, Pochettino a triumfat spectaculos: 4-1. Acela a fost probabil meciul care l-a determinat pe Klopp să investească serios în defensiva, pentru că doar puţin mai târziu, în iarnă, l-a adus pe Van Dijk. A urmat o nouă remiză şi două victorii pentru Liverpool, ambele cu scorul de 2-1. Prima în septembrie 2018, cea de-a doua în martie, acest an, obţinută in extremis. Per total, Klopp e în avantaj! A câştigat patru dueluri directe, a remizat în alte patru şi a pierdut o singură dată.

Sistemul de joc al lui Jurgen Klopp face ca Liverpool sa joace precum o echipa. Fata de sezonul de debut, actuala echipa a lui Klopp incepe sa aiba aspectul pe care germanul cauta sa-l imprime. Pool joaca acum la un nivel mult mai inalt, are mai multa consistenta in joc si mai multe solutii in lot. Celebrul “Gegenpressing” functioneaza ca atare, iar fanii sunt in extaz. Notiunea este asociata in profunditatea sa cu Jurgen, care a si vorbit de multe ori despre ea. Nu e vorba despre un contra pressing vreme de 95 de minute, ci de un contra pressing facut intr-o maniera inteligenta, la timpul potrivit, impotriva unor jucatori atent selectionati chiar de catre antrenor.

De cealălaltă parte, Pochettino te poate surprinde oricând. Din punct de vedere tactic, argentinianul este extrem de bine pregătit. A demonstrat-o încă de când antrena Espanyol şi ţinea în şah Barcelona lui Guardiola, cu un 11 mult inferior. Ştie să facă rapid trecerea de la defensivă aglomerată la ofensivă pură. Are simţul răspunderii, îşi organizează excelent formula de start şi studiază perfect adversarul direct. Nu lasă nimic la voia întâmplării şi poate schimba pe parcursul celor 90 de minute, din câteva mişcări, cu totul faţa echipei sale.

Duelul celor doi tehnicieni va fi unul extrem de atractiv. Sunt doi dintre cei mai la modă antrenori din lume şi cu siguranţă doi dintre cei mai vânaţi. Dacă Pool şi Spurs joacă finala Ligii Campionilor 2019, meritul le aparţine.

Finala Ligii Campionilor 2019 LIVE ONLINE pe Telekom Sport 1: cum au ajuns cele două formaţii aici

Liverpool a produs una dintre cele mai mari ”remontada„ din istoria competiţiei. După 0-3 cu Barcelona în tur, ”cormoranii” au revenit într-o manieră incredibilă şi au câştigat cu 4-0 în returul de pe Anfield. Divock Origi a fost eroul lui Liverpool şi l-a lăsat în afara competiţiei pe marele Leo Messi. ”A fost copleşitor, aş spune chiar imposibil” mărturisea Klopp la finalul meciului, chiar pe teren. Vezi rezumatul meciului mai jos cu comentariul de la ora partidei.

Tottenham a avut şi ea nevoie de un miracol. Dupa 3 reprize din dubla cu Ajax era eliminată, fiind condusă la general cu scorul de 3-0. Lucas Moura s-a îmbrăcat în salvator şi a marcat un hattrick, golul victoriei şi al calificării venind în minutele de prelungire. Rezumatul partidei îl vezi mai jos, cu comentariul de la ora meciului.

”Roşii” lui Jurgen Klopp caută al şaselea titlu european şi al doilea triumf în UEFA Champions League. Pentru Tottenham, aceasta este prima prezenţă într-o finală de Liga Campionilor. În 2010/2011, Spurs termina în primele 8 echipe din Europa, dar acum visează la trofeu. Este cea de-a 40-echipă care joacă într-o finală de Liga Campionilor şi poate deveni a 23-a echipă care câştigă trofeul. Liverpool a câştigat în schimb 5 din cele 8 finale jucate, începând cu 1976/1977. Actuala echipă a lui Klopp a fost învinsă doar de Juventus, AC Milan şi Real Madrid.

Finala Ligii Campionilor 2019 LIVE ONLINE pe Telekom Sport 1: Ştiri din cele două tabere. Firmino este apt de joc, Kane a fost anunţat în lot

Brazilianul Roberto Firmino a fost recuperat şi va face parte din lotul lui Liverpool pentru meciul cu Tottenham, însă un alt titular al "cormoranilor" va rata cu siguranţă finală. Este vorba de mijlocaşul central Naby Keita, care ratase şi returul semifinalei cu Barcelona, la fel cum s-a întâmplat cu Firmino şi Salah. "Naby (n.r. Keita) nu are nicio şansă să joace! Face progrese, dar vom vedea dacă va putea fi apt pentru Cupa Africii, încă nu ştim. Bobby (Firmino) s-a antrenat în ultima săptămână şi a arătat foarte bine, totul e ok. Apoi a luat o pauză şi va reveni de mâine. Tot ce am văzut până acum a fost foarte bine şi sunt convins că va fi în regulă pentru meci", a declarat Jurgen Klopp într-o conferinţă de presă.


Tottenham a primit un plus de încredere important cu mai puţin de o săptămână rămasă până la finala cu Liverpool. Daily Mail anunţă că golgheterul lui Spurs, Harry Kane, are şanse mari să fie apt la ora partidei şi va face deplasarea la Madrid alături de restul echipei.

Tottenham va pleca miercuri spre Madrid, pentru a pregăti meciul de pe Wanda Metropolitano, iar londonezii se vor putea baza foarte probabil şi pe golgheterul şi căpitanul Harry Kane: "Dacă îl vom folosi din primul minut este un lucru la care ne gândim foarte mult. Este o decizie care într-un fel sau altul va fi judecată imediat după meci. Dacă vom câşgita, va fi considerată o decizie fantastică. Dacă pierdem, mă veţi omorî!", a declarat managerul lui Spurs, Mauricio Pochettino, conform Daily Mail.

Tottenham a confirmat prezenţa lui Kane în lotul echipei londoneze pentru finala UCL. 

Klopp şi Pochettino amuzaţi de felul în care arătau elevii lor în copilărie

Înainte de finala Tottenham - Liverpool, Jurgen Klopp şi Mauricio Pochettino au primit o provocare amuzantă: au primit câteva poze cu jucătorii lor, când erau copii şi au fost îndemnaţi să-i recunoască.

Jurgen Klopp:

  • Trent Alexander-Arnold. Da. Băiatul nostru. Tatăl şi mama, şi bunicul celui mai obraznic corner din lumea fotbalului.
  • Cred că e din Elveţia. Cred că e Shaq (n.r. Xherdan Shaqiri). Ce jucător minunat, ce ambasador minunat pentru ţara sa. Mă bucur mult să îl am. Ştiu că multe lume crede că nu l-am folosit prea des. Cred că şi el e de aceeaşi părere. Dar a fost un jucător important pentru noi tot sezonul.
  • Seamănă cu sora lui Virgil van Dijk. Dar probabil este chiar Virgil. Deja arăta bine. Era mult mai mic atunci, acum e un gigant. Şi vocea sună cam aşa (n.r. îi imită vocea).
  • Ar putea fi doi. Cred că e Gini (n.r. Wijnaldum)? E englez. Englez? Daniel Sturridge. E Daniel Sturridge! Îmi pare rău, Daniel! Sau îmi pare rău, Gini.
  • Aceeaşi freză ca şi acum. Asta înseamnă consecvenţă. Domnul consecvenţă, James Milner.

Mauricio Pochettino

  • Cu siguranţă e un campion mondial. A adus experienţă. Cred că este Fernando (n.r. Llorente). Corect. Da. E uimitor.
  • E unul dintre cei mai buni atacanţi din lume. Nu am de adăugat altceva. Harry Kane.
  • Cine e tipul acesta? E din nord. Dintr-o ţară scandinavă. Incredibilă poza. E Christian Eriksen. E un jucător decisiv pentru noi. Înţelege filozofia noastră şi modul în care vrem să jucăm, face legătura pe tot terenul şi între linii. Cred că e un jucător incredibil.  Dar nu îl recunosc aici. E atât de drăguţ.
  • Cred că e din Argentina. E normal. Nu îmi place prea mult tricoul pe care îl are, sentimentele mele faţă de el s-au cam schimbat acum. Nu, e Erik Lamela.
  • E un pic dificil să îţi dai seama cine e. E Hugo? Incredibil! Hugo Lloris.


Finala Champions League 2019 are loc pe data de sâmbătă, 1 iunie, cu începere de la ora 22:00 şi va fi transmisă în direct de Telekom Sport 1.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: liverpooltottenhamfinala ligii campionilor 2019 

viewscnt
Articole similare