Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Interviu de colecţie cu Ionuţ Lupescu, în ziua în care împlineşte 50 de ani. Astăzi, 21:00, Telekom Sport 3

VIDEO | Interviu de colecţie cu Ionuţ Lupescu, în ziua în care împlineşte 50 de ani.  Astăzi, 21:00, Telekom Sport 3

Fotbal intern

Comentarii

Încă un component al Generaţiei de Aur a ajuns la frumoasa vârstă de 50 de ani. Este vorba despre Ionuţ Lupescu, cel care, ajutat de foştii săi colegi de generaţie a încercat în acest an să ajungă la conducerea fotbalului românesc.

Povestea lui Ionuţ Lupescu în fotbalul românesc a început în urmă cu 32 de ani, în tricoul lui Dinamo. Patru sezoane a durat aventura sa în Ştefan cel Mare, perioadă în care a câştigat un titlu şi o cupă a României. A făcut apoi pasul în fotbalul mare, la Bayer Leverkusen, unde a stat şase sezoane şi a câştigat Cupa Germaniei. Mai mult, a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA. După încă doi ani în Bundesliga, la Monchengladbach, Lupescu s-a întors acasă, la echipa de suflet: a devenit din nou campion cu Dinamo. 
 
În 2000 a plecat pentru scurt timp la Bursaspor, dar a revenit în Ştefan cel Mare cu intenţia de a-şi încheia cariera acolo unde a început-o. Component al Generaţiei de Aur, Lupescu a avut un parcurs excelent şi cu naţionala României, cu care a participat la două Campionate Mondiale, în 1990 şi în 1994, şi la două Campionate Europene, în 1996 şi în 2000. 
 
  • INTERVIU DE COLECŢIE Ionuţ Lupescu, astăzi, ora 21:00, Telekom Sport 3

 
Lupescu a cochetat pentru scurt timp cu meseria de antrenor, însă in 2005 avea să ajungă în funcţia de director general al FRF. Din 2011, a trecut la cel mai înalt nivel: a devenit director al Comisiei Tehnice a UEFA, unde a stat până anul acesta, cand şi-a dat demisia, în încercarea de a reveni în fotbalul românesc, în funcţia de preşedinte al federaţiei. 
 
"Pot spune aşa, că un singur om mi-a rămas în suflet total şi pe care am învăţat să îl apreciez enorm şi ca dovadă a ajuns la un nivel la care foarte mulţi visează. Este vorba despre Ionuţ Lupescu. Este singurul despre care pot spune că mi-a rămas în suflet şi alături de mine" a spus Răzvan Lucescu despre Ionuţ. 
 
"O mărturisesc, cred, în premieră, mie mi-a plăcut Lupescu, tot mijlocaş, îmi plăceau oamenii inteligenţi. Adică nu neapărat să aibă calităţi. Acum dacă dau filmul înapoi şi mă gândesc la Sousa, Redondo, Lupescu, calităţile cam astea sunt" sunt cuvintele frumoase ale lui Cristi Chivu despre fostul internaţional. 
 
 
 

Afla mai multe despre: ionuţ lupescuaniversareinterviurăzvan lucescucristi chivu 

viewscnt
Articole similare