Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Invitaţie surpriză pentru Duckadam! Cine i-a făcut un cadou special cu ocazia aniversării a 60 de ani

VIDEO | Invitaţie surpriză pentru Duckadam! Cine i-a făcut un cadou special cu ocazia aniversării a 60 de ani

Diverse

Comentarii

Helmuth Duckadam a fost oaspetele ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Meier Klodt. Acesta a aflat de fostul portar de legendă după discursul lui Donald Tusk de la Bucureşti.

Luni, Helmuth Duckadam a împlinit 60 de ani şi toată lumnea s-a grăbit cu mesaje de felicitare pentru eroul de la Sevilla. Pe listă şi-a făcut loc şi ambasadorul Germaniei în România care şi-a dorit să îl şi întâlnească pe marele portar al anilor '80. Acesta a pregătit un cadou special pentru Helmuth Duckadam. I-a oferit tricoul naţionalei Germaniei cu autografele fotbalişitilor lui Joachim Low. Preşedintele de imagine al FCSB a "răspuns" cu o pereche de mănuşi semnate chiar de el, o minge plus o sticluţă de palincă. 

Cu ocazia evenimentului, Meier Klodt a rostit un discurs în limba română. Aşa cum a făcut şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în luna ianuarie cu ocazia preluării preşedinţiei de către România. Atunci polonezul a amintit de performanţa lui Helmuth Duckadam. 

"V-am invitat cu ocazia unui jubileu special, a 60-a aniversare a lui Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, 1986. Mărturisesc că încă din copilărie, fotbalul a fost şi rămâne sportul meu preferat. Iubesc spiritul unic al acestui sport, spiritul de echipă şi spiritul imposibilului.  Cu zece ani în urmă, a trebuit să abandonez fotbalul activ din cauza problemelor tipice vârstei mele, dar ce miracol! Am reînceput să joc într-o echipă de amatori, aici la Bucureşti. Cele patru penalty-uri apărate de Duckadam vor rămâne în memoria colectivă despre istoria incredibilă a fotbalului.  Ne bucurăm că Duckadam a fost eroul nostru, şvabul din Banat pe care îl aniversăm astăzi" au fost vorbele ambasadorului german.  
 
"A fost o mare surpriză şi o onoare şi mă bucur că suntem astăzi aici. Şi dânsul a jucat fotbal şi mai joacă fotbal, mi-a arătat nişte urme de la ultimele lui jocuri. Din câte am înţeles, l-a impresionat şi discursul domnului Donald Tusk şi faptul că sunt şi de origine germană, cred că a dus la acest eveniment de care sunt foarte mândru" a declarat la rândul său Helmuth Duckadam. 
 

 

Afla mai multe despre: ambasadorul germanieiduckadamaniversare 

viewscnt
Articole similare