Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ioan Andone îşi leagă speranţele de un jucător, la derby-ul FCSB - Dinamo. "Îl cunoaşte pe Hîldan. Sper să transmită ceva din răutatea lui"

VIDEO | Ioan Andone îşi leagă speranţele de un jucător, la derby-ul FCSB - Dinamo. "Îl cunoaşte pe Hîldan. Sper să transmită ceva din răutatea lui"

Fotbal

Comentarii

Ioan Andone este unul dintre jucătorii de legendă ai celor de la Dinamo, iar în apropierea fiecărui derby de tradiţie dintre Dinamo şi FCSB (fosta Steaua), actualul manager al celor de la FC Voluntari, simte fiori pe şira spinării, precum o făcea în momentul când ducea luptele din teren.

Ioan Andone a jucat timp de 7 sezoane pentru Dinamo, între 1983 şi 1990, dar a şi antrenat în "Ştefan cel Mare", în trei rânduri, în total cinci sezoane. Numele său, practic, se confundă cu cel al lui Dinamo, fiind un "câine" legendar, cum n-a mai avut Dinamo de foarte mulţi ani.  Ioan Andone a prefaţat partida cu FCSB pe care Dinamo o va disputa duminică, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, în etapa a Xll-a a Ligii l. 

"Eu sper să fie o partidă bună. FCSB are un lot mai valoros, asta e realitatea, dar Dinamo, de când e Uhrin la echipă, a reintrat şi Nistor foarte bine. Din păcate, le va lipsi Fabbrini, care era o piesă foarte importantă. Va fi un meci echilibrat, cum au fost în general FCSB-Dinamo, am mare încredere că Dinamo nu va pierde, acum nu spun că va câştiga, că mă hazardez. La ceea ce am văzut că joacă FCSB şi la ce am văzut la Dinamo, mai ales că ultima întâlnire a fost cu noi, cu FC Voluntari, eu cred că va fi un meci echilibrat şi Dinamo nu va pierde. Nu cred că va tacticizat, şi lui Uhrin îi place atacul, dezvoltă atacul, cu toate căa re nevoie de fundaşi laterali care să urce mai mult, din păcate, acolo sunt nişte puncte nu prea bune pentru Dinamo şi FCSB cum o ştim, cu jucători de calitate, cu jucători individual foarte bine. Acum depinde şi de ce formulă de echipă va alege şi Vintilă", a spus Ioan Andone, pentru Telekom Sport.

Ioan Andone nu a apucat să-l antreneze pe Cătălin Hîldan, însă îl cunoaşte foarte bine pe simbolul celor de la Dinamo. Singurul care îi aminteşte de spiritul său de sacrificiu este căpitanul actual al câinilor, Dan Nistor, cel care are misiunea de a le insufla noilor jucători de la Dinamo, ceva din răutatea lui pozitivă din joc.

"Foarte mulţi nu îl cunosc. Momentul dacă ne aminim de Cătălin Hîldan, ceea ce a însemnat pentru Dinamo, sacrificiul lui, felului lui de a fi, de a transmite colegilor agresivitatea lui... Din păcate nu mai este printre noi, din păcate anii trec, parcă prea mulţi. Sper ca Nistor, care îl cunoaşte, să transmită ceva jucătorilor.  Cei noi, în momentul în care nu mai eşti, te uită", a completat, Ioan Andone, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare