Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ivan Patzaichin promovează mişcarea în natură şi practicarea sporturilor de apă, alături de Campania Apele Unite Române

VIDEO | Ivan Patzaichin promovează mişcarea în natură şi practicarea sporturilor de apă, alături de Campania Apele Unite Românegalerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Joi, 13 august, a fost prima zi a Water Fest şi la Izvorul Alb organizatorii festivalului - Asociaţia Green Ties, în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin Mila 23.

Au fost invitaţi în prima parte a zilei primarii din localităţile din jurul lacului Bicaz la o dezbatere pe tema păstrării curate a apei şi a managemetului deşeurilor care ajung la mal. Ivan a îndemnat autorităţile locale să vină cu propuneri de soluţii, poate chiar schimbări legislative cu care să meargă mai depate la ministere. Iniţiativa face parte şi din Campania Apele Unite ale României, campanie a Asociaţiei Ivan Patzaichin care promovează mişcarea în natură şi practicarea sporturilor pe apă  în vederea valorificării apelor României, aşa încât şi generaţiile viitoare să se poată bucură de ele.

Vineri, în cea de-a două zi de Festival, Ivan Patzaichin şi întreagă echipa s-au mutat la Ceahlău unde ziua a debutat cu plecarea caravanei Wild Canoing Tour într-o caravana de vaslit pe lacul Bicaz. Bistriţa, Siret şi apoi pe Dunăre până la Sulina în 8 zile.

Wild Canoing Tour este un proiect iniţiat de Loredan Popa (Asociaţia Plai verde) - canoist român, campion mondial şi european şi fost elev al lui Ivan Patzaichin - şi este o reiterare a Traseului Plutaşilor  (pe care plutaşii nu îl mai parcurg de mai bine de 50 de ani). Ivan a salutat iniţiativa şi a promis că se va alătură organizatorilor la finalul traseului, la Sulina, pentru a-i felicita.

"Aceşti băieţi minunaţi au pornit acest proiect extraordinar, denumit AUR, Apele Unite Române, în care încercăm să-i atragem pe copii de face mişcare pe râurile noastre şi să le păstreze cât mai curate", a declarat legendarul Ivan Patzaichin.

Pentru încurajarea celor care au plecat în caravana, Ivan Patzaichin a ieşit pe apă în canotca şi a însoţit pe o distanţă scurtă convoiul Wild Canoing Tour.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: kaiac-canoe 

viewscnt
Articole similare