Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Japonezii au dezvăluit cum arată medaliile care vor fi decernate la Jocurile Olimpice din 2020. Sunt făcute din telefoane reciclate

VIDEO | Japonezii au dezvăluit cum arată medaliile care vor fi decernate la Jocurile Olimpice din 2020. Sunt făcute din telefoane reciclategalerie foto

Jocurile olimpice

Comentarii

Cu un an înainte startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, au fost prezentate medaliile pe care le vor primi sportivii. Japonezii au anunţat că metalul din care se vor fabrica a fost reciclat din componentele telefoanelor mobile, dar şi ale altor aparate electrice.

Japonezii au reciclat timp de doi ani metalul necesar pentru fabricarea medaliilor. Din aprilie 2017 şi până în martie 2019 au fost strânse aproape şase tone de metal dintr-un total de 78.895 de tone de deşeuri, incluzând 6,21 milioane de telefoane mobile. 

  • Aur: 32 kg
  • Argint: 3.500 kg
  • Bronz: 2.200  kg

Vor fi acordate 5.000 de medalii 

La Tokyo, vor fi cei mai mulţi sportivi medaliaţi din istoria Jocurilor Olimpice. Vor fi 339 de probe, dar este nevoie de 5.000 de medalii pentru ca toţi sportivii implicaţi în probele pe echipe să fie medaliaţi.

Medaliile de aur: Se va folosi în proporţie de 92% argint pur, care va fi placat cu minimum şase grame de aur

Medaliile de argint: Vor fi făcute 100% din argint pur

Medaliile de bronz: Vor conţine 95 la sută cupru şi cinci la sută zinc.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 24 iulie şi 9 august 2020.

Dimensiunile medaliilor:
Diametru: 85 mm
Grozime:   7 mm (în cea mai subţire parte)
Grosime:  12 mm (în cea mai groasă parte)
 
Pe una dintre feţele medaliilor este reprezentată zeiţa victoriei Nike, alături de cercurile olimpice, iar pe pe cealaltă un simbol al diversităţii şi o margine proeminentă. Medaliile sunt creaţia designerului Junichi Kawanishi, câştigător al unei competiţii la care au participat 400 de specialişti şi studenţi la design. Fiecare medalie va cântări aproximativ 550 de grame. 

Afla mai multe despre: medaliijocurile olimpicetokyo2020 

viewscnt
Articole similare