Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | ”Jucăm un handbal îmbătrânit”. De ce antrenorii români nu sunt pregătiţi să preia naţionala României

VIDEO | ”Jucăm un handbal îmbătrânit”. De ce antrenorii români nu sunt pregătiţi să preia naţionala României

Handbal

Comentarii

Vasile Stângă, managerul secţiei de handbal a CSA Steaua, a afirmat în cadrul emisiunii Zoom Sport că antrenorii români nu sunt încă pregătiţi să antreneze una dintre cele două naţionale de handbal.

”Nu avem antrenori pregătiţi să preia echipele naţionale. Nu avem pregătiţi. Nu avem nici antrenori să reziste la stresul asta, care există la un Campionat European, să fie pregătiţi, să poată pregăti jucătoare de nivelul ăsta. De aia Federaţia apelează la antrenori de top. Cum e Ambros, cum a fost Xavier Pascual, dar păcat de cel din urmă că nu a obţinut performanţă, dar asta e situaţia că nu avem echipă de băieţi care să fie acolo sus”, a spus Vasile Stângă la Telekom Sport.

”Dar antrenorii noştri tineri, v-am spus, nu sunt pregătiţi”

La ce vă referiţi când spuneţi pregătire? ”Pregătire profesională, în primul rând şi după cum v-am spus: să poată să conducă o echipă în condiţii de stres, în condiţii de presiune, în condiţii de rezultat şi să ştie să conducă nişte personalităţi puternice, pentru că acolo ai cea mai bună jucătoare din lume, Cristina Neagu, cum să pui un antrenor care nu este de nivelul ei sau care să nu o poată stăpâni. Trebuie să fii un bun pedagog, psiholog, de toate şi noi nu avem aşa ceva deocamdată.

Dacă ne uităm în campionatul României doar o echipă sau două joacă la nivel internaţional, restul jucăm un handbal îmbătrânit”, a completat Vasile Stângă.

Despre performanţele lui Constantin Ştefan la Dinamo: ”Păi da, dar el a făcut egal cu Baia Mare în campionat, o echipă de copii. Nu sunt constanţi. A obţinut cu Dinamo un rezultat fantastic în Champions League şi eu cred că se vor califica mai departe, dar nu avem constanţa necesară.

Ca  antrenor trebuie să ştii să ţii jucătorii în priză chiar dacă joci cu o echipă mai slabă”, a mai spus Stângă.

Afla mai multe despre: antrenorii români de handbal 

viewscnt
Articole similare