Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Killer-ul Suediei, amintiri de la singura victorie oficială împotriva nordicilor: "A fost unul dintre cele mai importante goluri"

VIDEO | Killer-ul Suediei, amintiri de la singura victorie oficială împotriva nordicilor: "A fost unul dintre cele mai importante goluri"

Echipa națională

Comentarii

Singura victorie a României într-un meci oficial cu Suedia a venit în 1983, iar după 36 de ani, "tricolorii" se întorc în Suedia, pe un alt stadion, dar cu acelaşi obiectiv.

Cosmin Contra şi elevii săi ţintesc un rezultat pozitiv, sâmbătă, pe Friends Arena, atunci când se vor duela cu reprezentativa Suediei în primul meci din campania de calificare la Campionatul European din 2020. Săpunaru & compania ar trebui să privească, însă, meciul din 1983, de pe celebrul stadion Rasunda, înainte de înfruntarea de sâmbătă. 

Pe o arenă cu peste 31 de mii de spectatorii, România reuşea o victorie care s-a dovedit a fi promordială pentru calificarea la Campionatul European din 1984, din Franţa. Meciul se termina 1-0 pentru România, iar singurul gol era marcat în minutul 29 de către Rodion Cămătaru, în acel moment jucător al Universităţii Craiova. 

La 36 de ani distanţă, killer-ul Suediei de atunci rememorează momentul: "Întotdeauna trebuie să crezi. Aşa s-a întâmplat în 1983, am crezut în noi, ne-am concentrat foarte bine şi am scos un rezultat foarte bun. A fost unul dintre cele mai importante goluri, nu numai pentru mine, ci şi pentru echipa României. Ne trebuiau două puncte pentru calificarea la CE din 1984".

Silviu Lung - Mircea Rednic, Gino Iorgulescu, Costică Ştefănescu (c), Nicolae Ungureanu - Aurel Ţicleanu, Ioan Andone, Ladislau Boloni, Michael Klein - Rodion Cămătaru, Ilie Balaci - a fost primul "11" pus în teren de Mircea Lucescu. În acea partidă au mai evoluat Ionel Augustin şi Ion Geolgău. 

Afla mai multe despre: rodion camatarusuedia romania 

viewscnt
Articole similare