Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | L-au dorit CFR Cluj şi Dinamo, însă a ales OSK Sepsi. Cine este Ioan Dumiter, fotbalistul care a răpus-o pe FC Botoşani de unul singur

VIDEO | L-au dorit CFR Cluj şi Dinamo, însă a ales OSK Sepsi. Cine este Ioan Dumiter, fotbalistul care a răpus-o pe FC Botoşani de unul singur

Fotbal intern

Comentarii

Chindia Târgovişite a obţinut a doua victorie din acest sezon, după 10 runde, scor 3-0, pe terenul celor de la FC Botoşani. Omul meciului a fost fără discuţie atacantul Ioan Andrei Vasile Dumiter, aflat la prima prezenţă în tricoul formaţiei lui Viorel Moldovan.

Ioan Dumiter a marcat primul gol al formaţiei din Târgovişte, a pasat decisiv la golul trei marcat de Voduţ, unde a dat dovadă de mult atruism şi ratat o ocazie foarte mare de gol, după ce a ridiculizat doi jucători ai celor de la FC Botoşani, însă a fost blocat de portarul Pap. În permanenţă, Dumiter a reprezentat un real pericol pentru poarta adversă, dispus la efort, pasator eficient şi speculant de mare clasă.

Iată fazele reuşite de Dumiter în meciul cu FC Botoşani:

Dumiter marchează primul gol al Chindiei

Pasează decisiv la golul lui Mihai Voduţ

Acţiune superbă solitară reuşită de Dumiter

 

Cine este Ioan Andrei Vasile Dumiter?

La 20 de ani, Dumiter este cotat la 250.000 de euro, după doar trei prezenţe în Liga l. Primele două au fost în tricoul celor de la OSK Sepsi, club de care aparţine şi cea de-a treia pentru Chindia, în meciul în care a şi impresionat. Sezonul trecut, Dumiter a jucat ultimele două sezoane la Ripensia Timişoara, în Liga a ll-a şi Liga a lll-a, unde a bifat 60 de prezenţe, cu 21 de goluri, 9 pase decisive şi a scos 8 lovituri de pedeapsă. Aşa le-a atras atenţia cluburilor CFR Cluj, Dinamo Bucureşti şi OSK Sepsi, însă surprinzător, suma de transfer, care se învârtea în jurul sumei de 100.000 de euro, a fost doar la îndemâna celor de la Sepsi. Ioan Dumiter a semnat un contract pe patru ani, însă în acest sezon a fost cedat sub formă de împrumut la Chindia Târgovişte.

Ioan Andrei Vasile Dumiter s-a născut la Timişoara, pe 10 aprilie 1999, şi a început fotbalul la CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, formaţie din Liga a lll-a, iar în 2017 a făcut mutarea către Ripensia. Fotbalistul bănăţean a fost convocat, în trecut, la naţionala României sub 18 ani, acolo unde are trei meciuri.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare