Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Larisa Iordache vrea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Voi continua. Dacă voi fi sănătoasă, sunt sigură că îmi voi îndeplini obiectivul"

VIDEO | Larisa Iordache vrea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Voi continua. Dacă voi fi sănătoasă, sunt sigură că îmi voi îndeplini obiectivul"

Gimnastică

Comentarii

Gimnasta Larisa Iordache nu se gândeşte la retragere şi şi-a stabilit ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. Măcinată de accidentări, Larisa speră să se recupereze complet după accidentarea suferită la tendonul lui Ahile şi să devină a doua gimnastă din România calificată la Tokyo.

Larisa Iordache este cea mai titrată gimnastă română aflată în activitate. Are o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, două medalii de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, iar la Campionatul European a câştigat cinci medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz.
Din păcate, accidentările au ţinut-o departe de sala de gimnastică prea mult timp. Ultima dintre accidentări a fost şi cea mai gravă. În 2017, Iordache suferea o ruptură de tendon ahilian, la încălzire, înaintea intrării la sol, în cadrul Campionatului Mondial. De atunci, refacerea a decurs greoi, însă trage speranţe că va fi aptă pentru ultimul turneu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. În acest moment, după ce echipele feminine şi masculine au ratat calificarea, România rămâne doar cu constănţeanca Maria Holbură calificată la Tokyo.
 
"Avem o sportivă calificată. Mai este încă o şansă. Eu sper din tot sufletul să fiu sănătoasă şi clar, dacă voi fi sănătoasă şi pregătirea va merge continuu, sunt sigură că îmi voi îndeplini acest obiectiv. Nu cred că există om care să fie implicat în acest domeniu, în lumea gimnasticii, să nu îi pară rău sau să nu îl doară sufletul. Este trist unde s-a ajuns pentru că fiecare sportiv, fiecare antrenor, fiecare om care s-a implicat în gimnastică până acum, a dat tot ce a fost mai bun din el şi şi-a pus sufletul pe tavă oarecum. Cred că trebuie totul pus cap la cap, trebuie discutat şi ulterior să se ia nişte decizii. Nu sunt eu în măsură să spun cine trebuie să plece dacă trebuie să plece cineva. Nu ştiu dacă trebuie să vină cineva pentru că noi românii suntem talentaţi, sunem muncitori şi sunt sigur că, dacă totul se face cu cap, aşa cum trebuie, vom ajunge din nou acolo unde ne este locul şi unde am fost", a declarat Iordache.
 

Afla mai multe despre: gimnastica 

viewscnt
Articole similare