Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Laurenţiu Brănescu s-a făcut de râs în ultima partidă de campionat! A provocat penalty după ce şi-a făcut KO un adversar, apoi a luat roşu pentru un gest copilăresc

VIDEO | Laurenţiu Brănescu s-a făcut de râs în ultima partidă de campionat! A provocat penalty după ce şi-a făcut KO un adversar, apoi a luat roşu pentru un gest copilăresc

Stranieri

Comentarii

Anul 2011 debuta cu o veste excelentă pentru viitorul fotbalului românesc. Juventus Torino transfera un portar român de 16 ani, de la CSM Râmnicu Vâlcea, contra sumei de 400.000 de euro. Numele său: Laurenţiu Brănescu. După doi ani de zile în loturile de juniori ale Bătrânei Doamne, Brănescu era considerat urmaşul legendarului Gianluigi Buffon. La nouă an distanţă, românul s-a făcut de râs în campionatul Scoţiei, la o echipă de pluton.

În vara lui 2013, Laurenţiu Brănescu era împrumutat la Juve Stabia, iar după şase luni era vândut la formaţia de Serie B (pe atunci) pentru 1.6 milioane de euro. Un an mai târziu, Juventus Torino s-a răzgândit şi l-a răscumpărat pe "urmaşul lui Buffon", pentru 1.2 milioane de euro. Din acel punct, au urmat cinci ani de numeroase de împrumuturi, niciunul de succesul şi anvergura numelui pe care ar fi trebuit să-l urmeze în carieră. A jucat pentru Haladas (Ungaria), Omonia Nicosia (Cipru), Dinamo Bucureşti, HNK Gorica (Croaţia), Zalgiris (Lituania), iar în vara anului 2019 a fost trimis în Scoţia, la Kilmarnock, unde activează şi în prezent.

Două lucruri sunt sigure despre Laurenţiu Brănescu (25 de ani), la nouă ani de la transferul la Juventus Torino: 1. nu are nimic în comun cu legendarul Gianluigi Buffon; 2. după retragere nu se poate plânge că n-a văzut Europa;

În ultima etapă din Scoţia, Laurenţiu Brănescu a avut o prestaţie dezastruoasă. Portarul român este cu adevărat înger şi demon pentru Kilmarnock. A apărat foarte bine, până-n momentul în care i-a dispărut inspiraţia. A greşit flagrant la primul gol marcat de Hearts, după o ieşire hazardată la marginea careului.

În minutul 78, al meciului, la scorul de 3-0 pentru Kilmarnock, Brănescu a ieşit din nou la rampă. A provocat o lovitură de pedeapsă după ce şi-a lovit un adversar cu pumnii în figură, fiind "recompensat" cu un cartonaş galben. Ghiceşte colţul la şutul lui Clare, dar nu poate respinge balonul şi scorul se face 3-1. Din exces de zel, românul prinde balonul ricoşat de plasa porţii sale şi... Dumnezeu ştie ce avea de gând să facă cu el. Adversarii îl înconjoară să recupereze mingea, doar că Brănescu reacţionează precum un copil de curtea şcolii. Aruncă mingea departe, la modul "du-te şi ia-ţi-o". O fi fotbalul scoţian destul de slab, dar nu e curtea şcolii - arbitrul este prompt şi-i acordă românului al doilea cartonaş galben, implicit eliminarea. Noroc portarului român este că Hearts n-a mai avut puterea să întoarcă rezultatul, chiar dacă a mai marcat o dată. Scorul final a fost 3-2 pentru Kilmarnock, care se află pe locul 7, în Scoţia.

"Laurenţiu a venit şi şi-a cerut scuze colegilor, iar aceştia i-au oferit o rundă de aplauze pentru acest gest. Aşa e în fotbal, se mai întâmplă, mergem mai departe", a declarat la finalul partidei antrenorul celor de la Kilmarnock, Alex Dyer. Mă întreb care ar fi fost discursul acestuia dacă Kilmarnock pierdea cele trei puncte.

Afla mai multe despre: fotbalbranescu 

viewscnt
Articole similare