Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Leo Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a opta oară! Pariul argentinianului. ”În următorii ani, el va câştiga”. Toate premiile acordate

VIDEO | Leo Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a opta oară! Pariul argentinianului. ”În următorii ani, el va câştiga”. Toate premiile acordate
Comentarii

Lionel Messi, în vârstă de 36 de ani, a câştigat, duminică, pentru a opta oară în carieră Balonul de Aur. La feminin, câştigătoare a fost Aitana Bonmati.

Messi este sigur. ”Haaland va câştiga în următorii ani!”

”Vă mulţumesc mult! Înainte de toate, vreau să le mulţumesc tuturor care m-au votat. Vreau să împart premiul cu toţi coechipierii mei din naţionala Argentinei. E un cadou pentru toţi jucătorii, pentru staff-ul Argentinei, pentru tot poporul argentinian.

Îi felicit pe Haaland, pe Kylian, au avut un an incredibil, atât la nivel individual, cât şi colectiv. Haaland a câştigat totul şi nu mă îndoiesc de faptul că în următorii ani va obţine acest trofeu”, a declarat Messi.

  • Messi a mai obţinut trofeul în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 şi 2021. David Beckham a fost cel care a înmânat cel mai important trofeu al serii.
  • Trofeul Kopa pentru cel mai bun tânăr jucător (sub 21 de ani) a fost câştigat de Jude Bellingham (Real Madrid). El a fost anunţat câştigător de Eden Hazard.
 

Trofeul Gerd Muller, acordat celui mai bun marcator, a fost câştigat de Erling Haaland (56 de goluri). I-a înmânat premiul Gary Lineker.

  • Premiul Socrates, care recompensează fotbaliştii implicaţi în proiecte sociale şi caritabile, i-a fost înmânat lui Vinicius Jr. (Real Madrid) de prinţul Albert de Monaco. Jucătorul a primit premiul datorită implicării sale în fundaţia pentru copii defavorizaţi pe care a înfiinţat-o.

 

Pentru al doilea an consecutiv, Manchester City a câştigat titlul pentru clubul anului la masculin, recompensând o triplă istorică Premier League - Cupa Angliei - Liga Campionilor.

Ceremonia a avut loc la Theatre du Chatelet din Paris şi a fost prezentată de jurnalista Sandy Herbert şi fostul fotbalist Didier Drogba. Trofeele au fost aduse la locul evenimentului de la Turnul Eiffel, pe Sena.

Afla mai multe despre: balonul de aurleo messi 

viewscnt
Articole similare