Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Toscanei. "Dublă" pentru cei de la Mercedes într-o cursă plină de incidente

 VIDEO | Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Toscanei. "Dublă" pentru cei de la Mercedes într-o cursă plină de incidente

Formula 1

Comentarii

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) s-a impus în Marele Premiu al Toscanei. Mercedes a reuşit "dubla", iar Albon a prins podiumul. Cursa de la Mugello a fost plină de incidente

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, pe circuitul Mugello, Marele Premiu al Toscanei, a noua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Pentru Hamilton este a şasea victorie din acest sezon şi a 90-a din carieră în F1.

La interviul de la finalul cursei, Hamilton a purtat un tricou cu mesajul: “Arestaţi-i pe poliţiştii care au ucis-o pe Breonna Taylor” . Taylor, o infirmieră de culoare, a fost ucisă de poliţişti, în martie, în apartamentul ei.

Pe locul doi s-a clasat în ToscanaValtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei Alexander Albon (Red Bull Racing), care a urcat în premieră pe podium. Top 10 este completat de Daniel Ricciardo (Renault), Sergio Perez (Racing Point), Lando Norris (McLaren), Daniil Kviat (AlphaTauri), Charles Leclerc (Ferrari), Kimi Raikkonen (Alfa Romeo Racing) şi Sebastian Vettel (Ferrari).

Cursa a fost marcată de accidente care au dus la opt abandonuri: Lance Stroll (Racing Point), Esteban Ocon (Renault), Nicholas Latifi (Williams), Kevin Magnussen (Haas F1 Team), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo Racing), Carlos Sainz (McLaren), Max Verstappen (Red Bull Racing) şi Pierre Gasly (AlphaTauri).

Etapa următoare, Marele Premiu al Rusiei, va avea loc în 27 septembrie, la Soci şi va fi transmisă în direct la Telekom Sport.


Turul 59: Lewis Hamilton trece primul linia de sosire la Mugello, urmat de Valtteri Bottas şi Albon.

TOP 10
Hamilton
Bottas
Albon
Ricciardo
Perez
Norris
Kvyat
Leclerc
Raikkonen
Vettel

S-a reluat cursa

Turul 46: Cursa e din nou oprită. Mai sunt 13 tururi până la final

Turul 44: Din nou Saftey Car. Lance Stroll a ieşit în afara pistei. Pilotul Racing Point a pierdut controlul maşinii şi a ieşit în decor. Din primele imagini, maşina sa pare serios avariată. Din fericire, pilotul este ok.

Turul 30: Campionul mondial Lewis Hamilton continuă să conducă. Britanicul a intrat la boxe şi a ieşit tot pe primul loc!  Pe locul doi este colegul său de la Mercedes, Vallteri Bottas, iar pe trei este Daniel Ricciardo. 

Turul 10: Hamilton trece de Valteri Bottas

Turul 7: Red Flag, din nou! Avem încă un incident în care sunt implicaţi Carlos Sainz, Nicholas Latifi şi Antonio Giovinazzi! 

Turul 4: Aşa arată acum ordinea în cursă: Bottas, Hamilton, Leclerc, Albon, Stroll, Ricciardo, Perez, Norris, Kvyat, Ocon.

Turul 2: Deja din turul 2 avem Safety Car. Bottas a reuşit însă să treacă de Hamilton

16:13 Start în Marele Premiu al Toscanei. Din păcate, mai multe maşini au fost implicate într-o coliziune în al treilea viraj


LIVE VIDEO | Marele Premiu al Toscanei, duminică, de la ora 16:10, în direct la Telekom Sport 3 şi telekomsport.ro

Pentru Hamilton este al şaptelea pole position din acest sezon şi al 95-lea din carieră.

“Acest circuit este fenomenal. O adevărată provocare. Am muncit mult pentru a-mi îmbunătăţi prestaţia aici. În sfârşit am reuşit turul de care aveam nevoie”, a declarat pilotul britanic.

În calificări, pe locul doi s-a clasat Valtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei Max Verstappen (Red Bull Racing).

 

 

Cursa de pe circuitul Mugello va avea loc duminică, de la ora 16:10 şi va putea fi urmărită în direct pe Telekom Sport 3 şi LIVE VIDEO pe telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: formula 1hamilton 

viewscnt
Articole similare