Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Liverpool câştigă derby-ul cu Everton cu un gol INCREDIBIL, în 90+6! Van Dijk nici nu s-a mai uitat la fază, convins că mingea ajunge în tribune

VIDEO | Liverpool câştigă derby-ul cu Everton cu un gol INCREDIBIL, în 90+6! Van Dijk nici nu s-a mai uitat la fază, convins că mingea ajunge în tribune

Premier League

Comentarii

Liverpool s-a impus în mod incredibil în Merseyside Derby, scor 1-0, graţie unui gol înscris în prelungiri de Dirvock Origi (90+6), după o fază incredibilă.

Olandezul Virgil van Dijk a şutat de la marginea careului, dar nu a lovit mingea corect şi nu a mai urmărit-o, convins că balonul va ajunge în aut de poartă. Mingea a căzut însă pe bara transversală, iar portarul Pickford a deviat-o suficient încât să ajungă la Origi, care a marcat în poarta goală. Era ultima fază a meciului, iar managerul Jurgen Klopp a sprintat pe teren pentru a sărbători reuşita cu portarul Allison Becker.

Meciul se scurgea spre o remiză (0-0), după 90 de minute echilibrate, în care ambele formaţii rataseră câte două ocazii mari de gol. Graţie victoriei de astăzi, Liverpool ajunge la 36 de puncte şi rămâne pe locul 2 în Premier League, la două puncte în spatele liderului Manchester City.

Finalul partidei l-a găsit pe Jurgen Klopp în al nouălea cer.


Liverpool - Everton 1-0 (Origi 90+6)

Min. 90+6 GOOOOL Liverpool! Cormoranii câştigă meciul la ultima fază în mod incredibil. Van Dijk încearcă un şut, dar luftează. Mingea cade însă pe transversală şi revine în teren, de unde Origi o trimite în poarta goală.

Min. 53 Mane trece şi el pe lângă deschiderea scorului.

Min. 48 Prima ocazie a reprizei secunde le aparţine "cormoranilor" şi e semnată de Salah.

Min. 35 Două ocazii imense ratate la ambele porţi, în decurs de doar 60 de secunde. Mai întâi Shaqiri ratează din poziţie de unu-la-unu cu Pickford, după care, la cealaltă poartă, Walcott îl driblează şi pe Allison, dar finalizează execrabil.



Min. 21 Ocazie imensă Everton! Liverpool atacă, însă oaspeţii au cea mai mare ocazie a meciului până în acest moment: Andre Gomes a fost la un pas să deschidă scorul, dar a fost blocat in-extremis de o intervenţie fantastică a lui Joe Gomez.


Liverpool o aşteaptă pe marea rivală de pe locul 2 în Premier League, fară să fii cunoscut până acum gustul înfrângerii. Everon e pe 6 cu 22 de puncte, la 11 distanţă de trupa lui Klopp. O singură victorie are Everton în deplasare în acest sezon, în timp ce Liverpool a bătut tot acasă, cu excepţia remizei albe cu Manchester City.

  • LIVE  | Liverpool - Everton în direct la Telekom Sport 2, duminică de la 18:15

Primul Merseyside derby a avut loc pe 13 octombrie 1894 şi s-a încheiat cu victoria lui Everton, scor 3-0. În total, cele două formaţii rivale s-au întâlnit de 231 de ori, ”roşii” câştigând 92 dintre dispute. Galezul Ian Rush este cel mai bun marcator din marele derby al oraşului, iar Neville Southall este liderul prezenţelor (41).

  • LIVE  | Liverpool - Everton în direct la Telekom Sport 2, duminică de la 18:15

Cea mai clară victorie din meciurile directe a bifat-o Liverpool, 6-0 în 1935. Ultima dată când Everton a bătut-o pe Liverpool se întâmpla acum 8 ani de zile pe Goodison Park, scor 2-0 după golurile lui Cahill şi Arteta. ”Cormoranii” nu s-au mai înclinat de atunci în faţa ”caramelelor”. 

  • LIVE  | Liverpool - Everton în direct la Telekom Sport 2, duminică de la 18:15

Căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson este suspendat, în timp ce Adam Lallana s-a întors la antrenamentele ”cormoranilor”. Trent Alexander - Arnold revine şi el probabil în primul 11, în timp ce Xherdan Shaqiri şi Naby Keita vor lua probabil loc pe bancă. Everon nu are absenţi pentru acest derby, Ademola Lookman refăcându-se li el după o accidentare mai veche.

Va fi cel de-al 100-lea meci derby dintre cele două formaţii care se joacă pe Anfield Road, acolo unde Liverpool a câştigat 43 de meciuri, iar 33 s-au terminat la egalitate.

Marco Silva are şansa să devină primul manager de la Joe Royle încoace, care debutează cu victorie pe banca lui Everton în Merseyside Derby. Interesant este că portughezul nu a pierdut până acum în duelurile directe cu Jurgen Klopp.

Echipe probabile

Liverpool: (4-3-3): Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Keita, Milner; Salah, Firmino, Mane

Everton: (4-2-3-1): Pickford; Coleman, Mina, Keane, Digne; Andre Gomes, Gueye; Walcott, Sigurdsson, Bernard; Richarlison

Afla mai multe despre: liverpoolevertonliverpool-evertonmerseyside derbytelekom sportlive 

viewscnt
Articole similare