Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Liverpool continuă lupta nebună cu City pentru titlu. Mane şi Salah, decisivi în victoria cu Chelsea. Gol fabulos marcat de egiptean

VIDEO | Liverpool continuă lupta nebună cu City pentru titlu. Mane şi Salah, decisivi în victoria cu Chelsea. Gol fabulos marcat de egiptean

Liverpool

Comentarii

Liverpool a revenit pe primul loc în Premier League, după victoria cu 2-0 obţinută în faţa lui Chelsea. Mane şi Salah au marcat golurile pentru echipa lui Jurgen Klopp.

Cu un meci mai mult disputat faţă de Manchester City, Liverpool are două puncte peste echipa lui Guardiola. "Cormoranii" şi-au continuat seria incredibilă de rezultate, au bătut-o pe Chelsea şi au ajuns la şapte victorii consecutive în toate competiţiile.

După ce au intrat la pauză cu o remiză albă, cele două echipe au oferit spectacolul mult aşteptat în repriza secundă. Liverpool a început perfect şi a deschis scorul în minutul 51. Găsit excelent de Henderson, Mane a marcat fără probleme cu o lovitură de cap. Două minute  mai târziu, Salah a reuşit unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului şi a dublat avantajul "cormoranilor".


Liverpool - Chelsea 2-0
Au marcat: Mane '51, Salah '53

Echipele de start:

  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Keita, Henderson - Salah, Firmino, Mane
  • Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Rudiger, David Luiz, Emerson - Kante, Jorginho, Loftus-Cheek - Hudson-Odoi, Hazard, Willian

Min. 53 - GOOOOOOOOOOL Liverpool! Salah dublează avantajul cu o execuţie fabuloasă de la mar distanţă

Min. 51 - GOOOOOOOOOOL Liverpool! Mane deschide scorul din centrarea perfectă a lui Henderson

Min. 38 - Salah îl găseşte excelent pe Mane în careul de 16 metri, însă şutul senegalezului trece puţin pe lângă poarta lui Kepa

Min. 6 - Ocazie importantă pentru Liverpool. Salah şutează, însă Kepa reţine fără probleme


”Cormoranii” nu-şi permit paşi greşiţi în lupta pentru titlu din Premier League. Au un program ceva mai accesibil în comparaţie cu Manchester City, iar dacă scapă de duelul cu Chelsea se transformă în favorită la titlu.

Liverpool are 19 victorii contra lui Chelsea, dintre care 13 pe teren propriu. Pe 29 septembrie 2018, Chelsea şi Liverpool s-au întâlnit ultima dată într-un meci direct, iar partida a oferit o remiză, scor 1-1. În mai 2018, Chelsea s-a impus cu scorul de 1-0, iar la ultimul meci direct jucat pe Anfield, Chelsea a smuls de asemenea o remiză, scor 1-1.

  • Liverpool - Chelsea LIVE VIDEO şi în direct la Telekom Sport, duminică la 18:30

Elevii lui Klopp nu pot concepe un asemenea deznodământ şi în partida de duminică, în condiţiile în care au mare nevoie de victorie. Un succes o păstrează pe Liverpool în coasta liderului Manchester City, care până la finalul sezonului mai are două teste infernale cu Tottenham şi Manchester United.

Partida de duminică îl va avea la centru pe Michael Oliver, ajutat de Stuart Burt şi Simon Bennet. Al patrulea arbitru va fi Craig Pawson. Cu două ore mai devreme, City joacă la Palace, iar în cazul unui succes ar putea trece pe prima poziţie cu un meci mai puţin disputat. City are 80 de puncte după 32 de meciuri, în timp ce Liverpool are 82 de puncte din 31 de meciuri.

Liverpool - Chelsea: statistică

Defensiv, Liverpool stă mult mai bine. Are doar 20 de goluri primite în 33 de meciuri jucate în acest sezon de campionat, în timp ce Chelsea a încasat 34 de goluri în 33 de meciuri.

  • Liverpool - Chelsea LIVE VIDEO şi în direct la Telekom Sport, duminică la 18:30

Ofensiv, tot Liverpool este avantajată. Trupa lui Jurgen Klopp a marcat 75 de goluri în 33 de partide de campionat, în timp ce Chelsea are doar 57 de goluri în acelaşi număr de meciuri.

Liverpool e neînvinsă pe teren propriu în actuala stagiune, bifând pe Anfield Road 14 victorii şi 2 remize. Chelsea are 6 înfrângeri în deplasare în 16 meciuri jucate. A câştigat la Cardiff la ultimul meci jucat pe teren străin, dar are 3 înfrângeri în ultimele 5 meciuri jucate în deplasare.

Pe Anfield Road, Liverpool a marcat 46 de goluri şi a primit doar 10. În deplasare, Chelsea a marcat doar 23 de goluri şi a primit 24, zece dintre ele în două meciuri cu Bournemouth şi Manchester City.

Liverpool - Chelsea: principalii marcatori

Liverpool are în Mo Salah cel mai bun marcator al său din Premier League. Egipteanul a marcat de 18 ori în acest sezon şi este urmat de Sadio Mane cu 17 goluri.

  • Liverpool - Chelsea LIVE VIDEO şi în direct la Telekom Sport, duminică la 18:30

La Chelsea, liderul marcatorilor este Eden Hazard, aripa belgiană marcând de 16 ori în actuala stagiune. Spaniolul Pedro este al doilea marcator al echipei în Premier League cu 8 goluri marcate.

Liverpool - Chelsea formaţii probabile

  • Liverpool: Alisson - Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mane
  • Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso - Kante, Jorginho, Barkley - Hazard, Higuain, Hudson Odoi

Afla mai multe despre: liverpoolchelseapremier league 

viewscnt
Articole similare