Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Liverpool - FC Porto 2-0. Simplu ca o plimbare în parc! Cormoranii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor

VIDEO | Liverpool - FC Porto 2-0. Simplu ca o plimbare în parc! Cormoranii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor
Comentarii

Formaţia engleză Liverpool a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa portugheză FC Porto, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

Nabi Keita, în minutul 5, şi Roberto Firmino, în minutul 26, au înscris golurile "cormoranilor".

Liverpool a luat prima opţiune la calificarea în semifinale. La fel ca anul trecut, "cormoranii" sunt aproape să încheie aventura europeană a lui Porto, atunci când au câştigat dubla din optimi.

Echipa lui Klopp n-a stat pe gânduri şi a deschis scorul pe Anfield încă din minutul 5. Keita a marcat în premieră pentru Liverpool în cupele europene. Salah putea dubla avantajul gazdelor, dar poarta lui Casillas a fost prea mică pentru egiptean. Fostul campion mondial n-a mai scăpat însă de Firmino, care l-a executat cu a treia reuşită a sezonului în Liga Campionilor.

În celălalt careu, Marega a fost singurul care i-a dat emoţii lui Alisson. După pauză, Mane a trimis şi el mingea în plasă, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Klopp i-a reproşat decizia lui Haţegan, cel care a fost al patrulea oficial. Liverpool - Porto s-a terminat 2-0, iar lusitanii au ajuns la 19 meciuri consecutive fără victorie în Anglia.

Returul este programat pe Estadio do Dragao, miercuri, 17 aprilie, de la 22:00, şi va fi transmis de asemenea la Telekom Sport.


VIDEO | Liverpool - FC Porto 2-0 (Keita 5, Firmino 26)

  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Milner - Henderson, Fabinho, Keita - Salah, Firmino (Sturridge 82), Mane (Origi 73)
  • FC Porto: Casillas - M. Pereira (Fernando 77), Felipe, Militao, Telles - Corona, D. Pereira, O. Torres (B. Costa 73), Otavio - Marega, Soares (Brahimi 62)

Final.

Min. 70: Ocazie imensă pentru Mane. Atacantul senegalez şutează plasat de la 20 de metri, iar mingea trece puţin pe lângă bara din stânga porţii lui Casillas.

Min. 48: Gol anulat pentru ofsaid. Mane reuşise să înscrie, însă atacantul senegalez al lui Liverpool a fost surprins în ofsaid. Rezervă a lui Mateu Lahoz, Ovidiu Haţegan a fost luat la întrebări de Jurgen Klopp.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Pauză.

Min. 34: Ocazie imensă pentru Liverpool. Roberto Firmino trece pe lângă dublă şi implicit pe lângă 3-0, mingea trimisă de brazilian trecând milimetric peste transversala porţii lui Casillas.

Min. 31: Ocazie FC Porto. Marega dă cu piciorul la o nouă şansă imensă de a reduce din diferenţă.

Min. 29: FC Porto cere penalty la henţul comis în careu de Alexander-Arnold, dar arbitrul Mateu Lahoz acordă corner, după ce apelează la tehnologia VAR.

Min. 29: Încă o ocazie pentru Marega. Atacantul lui FC Porto nu este inspirat nici de această dată şi îl ia la ţintă pe Alisson, dintr-o poziţie foarte bună.

Min. 26: GOOOL Liverpool. Alexander-Arnold centrează în faţa porţii, acolo unde se află Roberto Firmino, iar atacantul brazilian pune latul şi duce scorul la 2-0.

Min. 22: Ocazie imensă pentru Liverpool. Salah interceptează o pasă de la adversar şi scapă singur cu Iker Casillas, pe care încearcă să îl învingă cu un şut la firul ierbii, dar mingea trece puţin pe lângă bara din stânga porţii spaniolului.

Min. 18: Ocazie Liverpool. Salah şutează din voleu, din marginea careului de 16 metri, însă Iker Casillas este atent şi reuşeşte să reţină balonul.

Min. 5: GOOOL Liverpool! Primul şut pe poartă, primul gol pentru Liverpool: Nabi Keita deschide scorul cu un şut din 16 metri, mingea fiind însă deviată de Oliver Torres.

Min. 2: Ocazie FC Porto. Marega trage pe lângă poartă din zona punctului cu var.

Min. 1: A început partida pe Anfield.


Va fi reeditarea confruntării din sezonul trecut, când cele două formaţii s-au întâlnit în optmi, iar Liverpool a rezolvat soarta calificării încă din meciul tur, din Portugalia, când s-a impus cu 5-0! În retur, Liverpool - Porto s-a terminat egal, scor 0-0, însă trupa lui Klopp nu mai avea niciun motiv să forţeze.

De această dată, lucrurile stau diferit, în condiţiile în care Liverpool este şi în cursă pentru câştigarea titlului în Premier League şi va dori cu siguranţă să-şi uşureze considerabil misunea pentru retur. Cormoranii sunt consideraţi mari favoriţi la calificare, iar Klopp va alinia cel mai bun 11 în această partidă, cu o excepţie: fundaşul stânga titular, Andy Robertson, este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Şi Porto este implicată într-o luptă umăr la umăr în campionat pentru câştigarea titlului, iar portughezii speră într-un rezultat bun pe Anfield, care să le păstreze speranţe pentru retur. În manşa precedentă, Porto a pierdut turul pe terenul Romei, scor 1-2, dar a tranşat calificarea pe teren propriu, după prelungiri.

LIVERPOOL - FC Porto, în direct pe Telekom Sport 2, marţi, 22:00. Echipele probabile

  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Milner - Wijnaldum, Henderson, Fabinho - Salah, Firmino, Mane
  • FC Porto: Casillas - M. Pereira, Felipe, Militao, Telles - Otavio, Brahimi, D. Pereira, Corona - Marega, Soares

Ovidiu Haţegan, arbitru de rezervă la meciul Liverpool - FC Porto

Ovidiu Haţegan face parte din brigada de arbitri delegată la meciul Liverpool – FC Porto, programat marţi, la ora 22.00, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

Haţegan va fi arbitru de rezervă.

Meciul va fi condus la centru de spaniolul Antonio Mateu Lahoz.

Se joacă în această săptămână în UEFA Champions League.

Marţi, de la 22:00:

  • Tottenham - Manchester City, LIVE pe Telekom Sport 1;
  • Liverpool - Porto, Live pe Telekom Sport 2;

Miercuri, de la 22:00:

  • Manchester United - Barcelona, LIVE pe Telekom Sport 1;
  • Ajax - Juventus, LIVE pe Telekom Sport 2;

Nu vezi Telekom Sport 1 şi 2? Ia-ţi pachetul PLUS de aici

 Program faze finale UEFA Champions League - LIVE cu Telekom Sport PLUS

  •     Sferturi de finală Liga Campionilor 2018-2019: 9/10 aprilie (turul) - 16/17 aprilie (returul);
  •     Semifinale Liga Campionilor 2018-2019: 30 aprilie/ 1 mai (turul) - 7/8 mai (returul);
  •     Finala UEFA Champions League - Madrid, Wanda Metropolitano - 1 iunie;

Toate meciurile se joacă de la ora 22:00 (ora României);

Afla mai multe despre: liverpoolportochampions league 

viewscnt
Articole similare