Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Lupescu îi face portretul lui Ianis Hagi: "E total diferit de Gică" Cum vede şansele naţionalei lui Rădoi la Euro 2019

VIDEO | Lupescu îi face portretul lui Ianis Hagi: "E total diferit de Gică" Cum vede şansele naţionalei lui Rădoi la Euro 2019

Echipa națională

Comentarii

Ionuţ Lupescu a fost coechipier la naţională cu Gheorghe Hagi, singurul fotbalist român cu 6 prezenţe la turneele finale de CM sau CE. Acum juniorul familiei Hagi se pregăteşte de prima mare provocare a carierei.

Dacă Răzvan Marin a schimbat echipa înainte de Euro şi nu a mai prins CE de tineret, pentru Ianis Hagi există încă o variantă de a se face remarcat pentru un transfer "afară". 
 
"Bineînţeles că îmi place, numai că trebuie să înţeleagă cineva că Ianis nu are nicio treabă cu Gică. E total diferit de Gică. E alt tip de jucător, un jucător elegant, joacă cu ambele picioare, anticipează foarte bine jocul, marchează, dă pase de gol.  Mie îmi place foarte mult, dar sper să şi facă pasul într-un campionat mare" spune Ionuţ Lupescu despre tânărul internaţional. 
 
Naţionala de tineret întâlneşte trei forţe ale continentului la revenirea după 21 de ani la un CE. Dar Lupescu vede partea plină a paharului. 
 
"Băieţii acum cred eu că au numai de câştigat. E o generaţie de jucători care mulţi dintre ei au crescut afară şi în rest care au crescut la Gică Hagi. Deci au o mentalitate foarte bună şi cred că doresc să se bată cu cei mai buni. Pentru că, ca tu să ai o cotă, trebuie să te baţi cu cei mai buni. Dacă nu ai această dorinţă, să te baţi cu cei mai buni, atunci nu ai cum să evoluezi mai departe. Sper să abordeze cu această mentalitate, să nu aibă frică de absolut nimic, dimpotrivă, să încerce să joace de la egal la egal cu ei, să n-aibă această inferioritate faţă de echipele mari. Dimpotrivă, să demonstreze şi să joace lejer, degajat. Bineînţeles, trebuie să fii concentrat pentru acest lucru, dar eu am încredere, am speranţe, pentru că este o generaţie care nu a crescut în fotbalul românesc" adaugă Lupescu. 
 
 

Afla mai multe despre: româniatineretlupescuianis hagi 

viewscnt
Articole similare