Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Au visat frumos. Malmo - CFR Cluj 1-1! Campioana României ratează calificarea în turul 3 al Ligii Campionilor

VIDEO | Au visat frumos. Malmo - CFR Cluj 1-1! Campioana României ratează calificarea în turul 3 al Ligii Campionilor

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a fost eliminată, miercuri, în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, după ce a remizat, în deplasare, scor 1-1, contra campioanei Suediei, Malmo FF, în cea de-a doua manşă. În tur, suedezii s-au impus în Gruia cu scorul de 1-0. Campioana Ligii 1 va juca în turul trei al Ligii Europa cu Sutjeska sau Alashkert.

Campioana României a arătat o altă faţă la Malmo, faţă de evoluţia avută în prima manşă, atunci când nu a tras nici măcar un şut la poartă. George Ţucudean (8) a fost primul care a pus în pericol poarta lui Dahlin, iar suedezii au răspuns prin Reiks, în minutul 33. Trei minute mai târziu, Damjan Djokovic a reuşit serii în Europa. Mijlocaşul croat a înscris superb, din foarfecă, iar ardelenii începuseră să viseze la calificare. Rosenberg a fost cât pe ce să-i trezească din visul frumos, dar a lovit bara în prelungirile primei părţi.

A făcut-o, însă, Traustason, cu o execuţie care rivalizează cu golul lui Djokovic. Mijlocaşul lui Malmo a marcat de la aproximativ 25 de metri, fără speranţe pentru Arlauskis. Deşi s-a văzut egalată, CFR n-a avut replică, iar jocul campioanei a adus aminte de jocul din Gruia. Eliminarea lui Culio (77) nu a făcut decât să îngreuneze misiunea campioanei Ligii 1, care n-a mai pus probleme şi părăseşte preliminariile Ligi Campionilor, deşi conducerea l-a sacrificat pe Edi Iordănescu după prima manşă.

CFR Cluj va fi înscrisă în turul al treilea preliminar al Ligi Europa, competiţie în care va evolua cu FK Sutjeska Niksici (Muntenegru) sau cu FC Alashkert Erevan (Armenia). În tur, Alashkert s-a impus în deplasare cu scorul de 1-0, manşa secundă fiind programată pe 2 august.

Manşa I va a vea loc la 9 august, în deplasare, iar returul la 16 august, la Cluj-Napoca.


VIDEO | Malmo - CFR Cluj 1-1 (Traustason 55'/Djokovic 36')

Echipele de start:

Malmo: Dahlin - Larsson (Vindheim 81'), Nielsen, Bengtsson, Safari - Traustason (Lewicki 73'), Bachirou, Christiansen, Rieks - Strandberg (Antonsson 61'), Rosenberg (C).
Rezerve: Andersson - Lewicki, Gall, Brorsson, Adrian.
Antrenor: Uwe Rosler.

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureşan, Camora (C) - Culio, Hoban (De Luca 64'), Djokovic (Bordeianu 58') - Deac (Mailat 43'), Ţucudean, Omrani.
Rezerve: Vâtcă - Males, Lang, Peteleu.
Antrenor: Antonio Conceicao.


Min. 79: Ocazie, CFR. Noul intrat De Luca a executat un corner, iar Mureşan a reluat cu capul de la a doua bară, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Min. 77: Roşu, Culio! Mijlocaşul CFR-ului vede al doilea galben şi este eliminat. Culio mai fusese avertizat în urmă cu 15 minute.

Min. 55: GOOOL, Malmo! Traustason marchează cu un şut superb de la 25 de metri, fără speranţe pentru Arlauskis.

Min. 46: Se reia jocul.

PAUZĂ la Malmo, după o repriză demnă nu doar de preliminariile Ligii Campionilor, ci chiar de grupele competiţiei.

Min 45+4: CFR, aproape de 2-0! Mailat a pătruns în flancul stâng şi a centrat în faţa porţii, iar Ţucudean a reluat de la prima bară, dar portarul a scos în corner.

Min. 45+2: Bară, Malmo! Rosenberg trimite în bară din voleu, de la 16 metri. Clujenii au noroc.

Min. 43: Ciprian Deac, accidentat chiar la faza din care CFR a deschis scorul, nu mai poate continua şi îi lasă locul lui Mailat.

Min. 36: GOOOL, CFR! Execuţie FABULOASĂ a lui Damjan Djokovic, din foarfecă!

Min. 33: Rieks şutează din marginea careului de 16 metri, dar mingea trimisă de mijlocaşul lui Malmo nu pune în pericol poarta lui Arlauskis.

Min. 8: Primul şut pe poartă al CFR-ului, în această dublă! Ţucudean trage bine de la 20 de metri, dar Dahlin e atent şi respinge în corner,

Min. 2: Ocazie imensă a suedezilor! Malmo a făcut şah mat apărarea CFR-ului, dar Strandberg nu a reuşit să ajungă şi să reia din faţa porţii goale.

UPDATE 19:00 | Avem echipele de start. Decizie ciudată luată de noul antrenor al CFR-ului. Conceicao trimite în teren exact acelaşi prim "11" ca în partida de la Cluj-Napoca, meci pe care campioana Ligii 1 l-a încheiat fără să tragă nici măcar un şut pe spaţiul porţii. O alt lucru de notat este absenţa lui Alexandru Ioniţă din lotul campioanei, deşi mijlocaşul ofensiv a făcut deplasarea în Suedia. Înainte de a pleca, însă, Ioniţă a vorbit la superlativ la adresa Universităţii Craiova, în urma zvonurilor privind plecarea sa în Bănie, şi este posibil ca transferul mijlocaşului să se fi realizat între timp.

UPDATE 18:45 | Jucătorii CFR-ului au ajuns la stadion. Peste o oră şi jumătate începe meciul cu Malmo, partidă care se vede în direct la Telekom Sport 1 şi live video pe site-ul nostru.

UPDATE | Între timp, oficialii clubului suedez anunţă ca aproape 18.000 de bilete au fost vândute pentru partida de miercuri contra echipei lui Toni Conceicao. 

 

 

 

UPDATE | Malmo a anunţat pe contul oficial de Twitter al clubului că a vândut peste 15.000 de bilete pentru meciul cu CFR Cluj. Capacitatea stadionului din Suedia este de 26.500 de locuri.

 

 


Malmo - CFR Cluj, miercuri, de la 20:15, în direct pe Telekom Sport 1. Echipele probabile

  • MALMO (4-4-2): Dahlin - Larsson, L. Nielsen, Bengtsson, Safari - Traustason, Lewicki, Christiansen, Rieks - Strandberg, Rosenberg
  • Antrenor: Uwe Rosler
  • CFR Cluj (4-1-4-1):  Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora - Hoban - C. Deac, Djokovic, Culio, Omrani - Ţucudean
  • Antrenor: Antonio Conceicao

Ardelenii l-au demis pe Edward Iordănescu şi l-au adus pe Antonio Conceicao, iar obiectivul este clar: calificarea în turul trei preliminar, iar, mai apoi, în grupele unei cupe europene!

Aventura lui Conceicao a început cu un semieşec, 0-0 cu Dunărea Călăraşi, dar gândurile fotbaliştilor de la CFR Cluj sunt îndreptate către meciul cu Malmo. Deplasarea din Suedia se anunţă una extrem de complicată, mai ales pentru că atmosfera din lotul clujenilor nu este cea mai bună.

Surprinşi în tur, clujenii promit că-şi vor lua revanşa în manşa a doua şi se vor întoarce cu biletele de calificare în faza următoare.

  • Înainte de meciul decisiv cu CFR Cluj, Malmo a câştigat cu 2-1 confruntarea de pe teren propriu cu Norrkoping, bifând al patrulea succes consecutiv în toate competiţiile.

Este greu, dar nu imposibil şi asta e cel mai important. Mergem să încercăm să ne calificăm, suntem foarte hotărâţi să continuăm în Liga Campionilor. Şansele de calificare sunt de 55-45, în favoarea lor. E bine că avem şanse, iar dacă vom juca bine şi vom fi concentraţi ne vom putea califica.

Nu este importantă prima acum. Important e să jucăm bine şi să ne calificăm. După aceea vin şi banii, nu e problemă. Conceicao a urmărit echipa noastră, o ştie destul de bine. Are multe ideo, dar trebuie să le pună în practică treptat. Nu se pot schimba lucrurile aşa repede”, a spus Iuliu Mureşan.

Afla mai multe despre: cfr clujmalmoliga campionilor,  

viewscnt
Articole similare