Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Manchester United învinge Tottenham, scor 2-1, şi este prima finalistă a Cupei Angliei

VIDEO | Manchester United învinge Tottenham, scor 2-1, şi este prima finalistă a Cupei Angliei
Comentarii

Manchester United a devenit prima finalistă a acestei ediţii din Cupa Angliei, după ce a învins, sâmbătă, pe Wembley, cu scorul de 2-1, echipa Tottenham Hotspur, în semifinale.

Alexis Sanchez şi Ander Herrera au înscris golurile "Diavolilor", după ce londonezii reuşiseră deschiderea scorului, prin Dele Alli.

După o prima repriză de mare calitate, cu ocazii şi de-o parte şi de cealaltă şi câte un gol de fiecare echipă, Ander Herrera a punctat decisiv în minutul 62. Tottenham a avut o singură ocazie de a egala, prin Eriksen, însă şutul trimis de mijlocaşul danez de la 25 de metri a trecut la doar câţiva centrimetri de poarta lui de Gea. S-a terminat 2-1, iar Tottenham ajunge la opt sezoane la rând când este eliminată în semifinalele Cupei Angliei.

În finală, echipa pregătită de Jose Mourinho va întâlni învingătoarea dintre Chelsea Londra şi Southampton, meci programat de asemenea pe Wembley, duminică, de la 17:00, în direct la Telekom Sport 2.


Manchester United - Tottenham Hotspur 2-1 (Alexis Sanchez 24', Herrera 62'/Dele Alli 11')

Min. 73: Mare ocazie a lui Eriksen. Talentatul mijlocaş danez şutează puternic de la aproximativ 25 de metri, iar mingea trece la doar câţiva centimetri de poarta lui de Gea

Min. 62: GOOOOOOOOOOOOL Ander Herrera marchează pentru 2-1

Pauză: 1-1 pe Wembley, după o primă repriză foarte disputată

Min. 34: Fotbal de cea mai bună calitate la Londra, unde United şi Tottenham nu pierd timpul şi joacă direct pe poartă 

Min. 24: Pogba recuperează de la Dembele şi centrează spre a doua bară, unde apare Sanchez şi reia la colţul lung cu o lovitură de cap, fără speranţe pentru Vorm

Min. 11: Goool, Tottenham! Deschidere rapidă de scor pe Wembley, unde Delle Alli primeşte o centrare ideală în faţa porţii de la Eriksen şi înscrie fără probleme

Min. 1: Începe partida de pe Wembley, cu un prim atac al lui Tottenham, în urma căruia londonezii obţin un corner

Echipele de start:

United: dea Gea - Valencia (Darmian 80'), Jones, Smalling, Young - Herrera, Pogba, Matic - Lingard (Rashford 82'), Lukaku, A. Sanchez (Fellaini 90+6'). Antrenor: Jose Mourinho.

Tottenham: Vorm - Trippier, D. Sanchez, Vertonghen, Davies (Lucas 68') - Dier, Dembele (Wanyama 78') - Eriksen, Alli, Son (Lamela 86') - Kane. Antrenor: Mauricio Pochettino.


Pentru ambele echipe, Cupa Angliei poartă ultimele speranţe la un trofeu în acest sezon. Manchester City le-a acaparat pe celelalte. Şi cum locul în UEFA Champions League şi l-au asigurat deja, Man United şi Tottenham îşi vor concentra acum atenţia asupra Cupei.

Echipa lui Jose Mourinho a revenit bine după eşecul surprinzător cu West Brom de pe teren propriu, scor 0-1. La mijlocul săptămânii, Manchester United a învins-o pe Bournemouth cu 2-0. Se află pe poziţia a doua în clasamentul din Premier League, cu patru puncte avans faţă de Liverpool. A câştigat 9 din ultimele 11 dueluri cu Tottenham jucate pe teren propriu. Seria recentă arată patru victorii consecutive pentru diavoli, fara gol primit. Nu a primit gol în 6 din ultimele 8 meciuri jucate în Cupa Angliei.

LIVE VIDEO Manchester United - Tottenham Telekom Sport 2

Tottenham traversează un moment neaşteptat pentru toată lumea. Echipa a luat un singur punct din ultimele două etape, 1-3 cu Manchester City şi 1-1 cu Brighton. Până la meciul cu City, elevii lui Mauricio Pochettino aveau o serie de 20 de meciuri fără înfrângere în competiţiile interne. Are 8 cupe în palmares, dar au trecut 27 de ani de la ultimul succes. În 1991 o învingea pe Nottingham Forest în finală. De atunci, Spurs nici nu a mai reuşit să ajungă în ultimul act. A marcat cel puţin două goluri în 10 din ultimele 11 meciuri jucate în Cupa Angliei.

ECHIPELE PROBABILE

Man United (4-3-3): De Gea - Valencia, Smalling, Bailly, Young - Herrera, Matic, Pogba - Lingard, Lukaku, Sanchez
Absenţi:  Romero

Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies - Dier, Dembele - Eriksen, Alli, Heung-Min - Kane
Absenţi: Walker-Peters, Winks, Rose

Afla mai multe despre: manchester unitedtottenhamcupa anglieiwembley 

viewscnt
Articole similare