Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Marele Premiu al Ungariei la Formula 1: Lewis Hamilton a câştigat cursa! Campionul mondial este lider şi în clasamentul general

VIDEO | Marele Premiu al Ungariei la Formula 1: Lewis Hamilton a câştigat cursa! Campionul mondial este lider şi în clasamentul general

Formula 1

Comentarii

Lewis Hamilton l-a egalat pe Schumacher la numărul de victorii în Marele Premiu al Ungariei. Britanicul s-a impus pentru a opta oară pe circuitul de la Hungaroring.

Pilotul de la Mercedes a fost urmat pe podiumul maghiar de Max Verstappen, de la Red Bull, şi de colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas.

Este a doua cursă câştigată de britanic în actualul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1,  după ce săptămâna trecută s-a impus în Marele Premiu al Stiriei.

Lewis Hamilton plecase primul pe grila de start, pentru a şaptea oară în Ungaria, şi îl egalase astfel pe Michael Schumacher şi la acest capitol. Acesta a fost al 90-lea pole position din cariera britanicului, un record absolut.

Pilotul de la Mercedes mai are nevoie de doar 5 victorii pentru a egala şi recordul all-time deţinut de Michael Schumacher, 91 de curse câştigate.

“A fost una dintre cursele mele preferate. Am avut un ritm foarte bun şi o strategie perfectă. Ultimele două curse au fost fantastice pentru mine şi trebuie să o ţinem tot aşa”, a declarat Lewis Hamilton.

Următoarea etapă va avea loc pe 2 august, în Marea Britanie. 


Final de cursă: Hamilton câştigă Marele Premiu al Ungariei. El a reuşit şi cel mai rapid tur de pistă din cursă. Hamilton este acum lider şi în clasamentul general. Verstappen termină pe locul doi

17:40 În turul 61, Charles Leclerc iese din puncte. Este depăşit de spaniolul Carlos Sainz

17:30 În continuare Hamilton conduce în faţa lui Verstappen. Bottas e al treilea, iar Stroll este pe locul 4. Britanicul din ce în ce mai aproape de un record de excepţie

17:10 Ordinea în cursă după 44 de tururi

1. Hamilton

2. Verstappen

3. Bottas

4. Stroll

5. Ricciardo

6. Vettel

16:43 Ordinea în cursă este următoarea:

1. Hamilton
2. Verstappen
3. Stroll
4. Bottas
5. Magnussen
6. Grosjean

16:28 Vettel greşeşte la intrarea în viraj, frânează prea târziu şi e depăşit de Albon, într-un moment în care se pregătea să dea atacul asupra lui Leclerc. Piloţii Ferrari sunt pe 7, respectiv 9.

16:27 După 10 tururi, Hamilton conduce la mare distanţă de pluton. Verstappen e pe locul secund, la 9 secunde, iar Magnussen e pe 3, după ce a urcat 13 poziţii în grilă.

16:26 Bottas a reuşit să-l depăşească pe Lecler în primul viraj, după linia dreapta a boxelor. 

16:24 Bottas greşeşte din nou. A blocat roata stângă faţă şi a ratat depăşirea lui Leclerc

16:19 Da, Hamilton s-a instalat în fotoliul de lider, Verstappen e al doilea, iar Magnussen şi Grosjean ocupă următoarele locuri

16:18 Majoritatea piloţilor a intrat a la boxe, pentru schimbul de pneuri. Halmilton a pierdut poziţia de lider, după ce a intrat la boxe. Totuşi, a recuperat-o la scurt timp.

16:17 Continuă ghinionul pentru Vettel. Germanul a petrecut mai mult de nouă secunde la boxe, spre deosebire de primii piloţi din clasament, care au schimbat sub 3 secunde.

16:12 Început dezastruos pentru Bottas. Pilotul Mercedes a ratat startul, a pierdut multe poziţii şi a fost depăşit de ambii piloţi Ferrari.

16:10 A început cursa din Ungaria, cu turul de formare al piloţilor. 

Marele Premiu al Ungariei din Formula 1, duminică, de la 16:00, pe Telekom Sport 3

Pe Hungaroring, Hamilton a reuşit sâmbătă al 90-lea pole position din carieră, un record. Britanicul este primul pilot din istoria F1 cu 90 de pole position-uri.

Al doilea în clasamentul piloţilor cu cele mai multe locuri 1 pe grila de start se află Michael Schumacher – 68.

În Ungaria, al doilea în calificări s-a clasat Valtteri Bottas (Mercedes), pe trei Lance Stroll (Racing Point), pe patru Sergio Perez (Racing Point), pe cinci Sebastian Vettel (Ferrari), pe şase Charles Leclerc (Ferrari), pe şapte Max Verstappen (Red Bull Racing), pe opt Lando Norris (McLaren), pe nouă Carlos Sainz (McLaren) şi pe zece Pierre Gasly (AlphaTauri).

Două persoane din paddock, infectate cu noul coronavirus

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat, vineri, că doi membri din paddock Formulei 1, la Marele Premiu al Ungariei, au fost testate pozitiv cu Covid-19 şi izolate.

Potrivit lequipe.fr, şi contacţii celor doi au fost izolaţi, în aşteptarea testelor.

FIA a precizat că persoanele provin din Ungaria şi nu au fost la precedentele două Grand Prix-uri din Austria şi Stiria.

Forul internaţional a precizat că toate persoanele vizate de organizarea de Grand Prix-uri au fost testate la fiecare cinci zile.

Renault a depus o plângere împotriva echipei Racing Point

Renault a depus după Marele Premiu de Formula 1 al Stiriei o plângere împotriva echipei Racing Point, fostă Force India, acuzând-o că a copiat componente ale monopostului Mercedes din 2019.

Reclamaţia Renault face trimitere la mai multe articole din regulamentul sportiv al Campionatului Mondial, care stipulează că un concurent trebuie să folosească pe monoposturile sale doar piese pe care le-a proiectat, că îşi păstrează proprietatea intelectuală atât timp cât va participa în F1 şi că, în cazul subcontractării pentru proiectarea anumitor părţi, aceasta nu poate fi încredinţată unui concurent sau subcontractantului unui concurent.

Plângerea se referă în mod specific la canalele de răcire ale frânelor faţă şi spate utilizate de Racing Point RP20, pe care Renault le consideră asemănătoare cu cele de pe monopostul Mercedes de anul trecut, mai mult decât permite regulamentul.

Canalele de frână sunt o parte importantă a designului aerodinamic al unei maşini de Formula 1. Acestea sunt proiectate astfel încă să influenţeze fluxul de aer de pe aripa frontală şi să-l direcţioneze pentru un efect cât mai bun.

Comisarii FIA de la MP al Stiriei au decis că memoriul Renault împotriva Racing Point este admisibil. Prin urmare, vor fi studiate părţi ale monopostului RP20, care este pilotat în acest sezon de mexicanul Sergio Perez şi de canadianul Lance Stroll.

Afla mai multe despre: marele premiu al ungarieif1 

viewscnt
Articole similare