Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain: Lewis Hamilton câştigă! Finalul cursei a fost unul nebun

VIDEO | Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain: Lewis Hamilton câştigă! Finalul cursei a fost unul nebungalerie foto

Formula 1

Comentarii

Britanicul Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Statului Bahrain. Campionul Mondial l-a depăşit pe Charles Leclerc cu 7 tururi înainte de final şi s-a impus pe circuitul din Sakhir.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Bahrainului, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Sakhir.

Pe locul doi s-a clasat colegul lui Hamilton de la Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, iar pe trei a terminat tânărul monegasc Charles Leclerc, de la Ferrari.

Leclerc s-a aflat în Bahrain pentru prima dată în carieră în pole-position.

La finalul cursei, Charles Leclerc a fost felicitat de Hamilton, care a spus că pilotul din Monaco va avea un viitor frumos în Formula 1.

Pe locul patru s-a clasat Max Verstappen (Olanda/Red Bull), pe cinci Sebastian Vettel (Germania/Ferrari), pe şase Lando Norris (Marea Britanie/McLaren) şi pe şapte Kimi Raikkonen (Finlanda/Alfa Romeo Racing). Al optulea a fost Pierre Gasly (Franţa/Red Bull), al nouălea Alexander Albon (Thailanda/ Toro Rosso) şi al zecelea Sergio Perez (Mexic/Racing Point).

Etapa următoare, Marele Premiu al Chinei, va avea loc în 14 aprilie, la Shanghai.


Update 19:50 Lewis Hamilton câştigă Marele Premiu din Bahrain! Coechipierul său Bottas e pe doi, iar Leclerc termină abia pe locul 3. 

Update 19:44 Ordinea în cursă în acest moment este: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Charles Leclerc. Verstappen care a început cursa pe locul 5 este acum pe 4, iar Sebastian Vettel va încheia probabil pe locul 5

Update 19:42 Avem Safety Car pe finalul cursei!  Ricciardo a abandonat, la fel ca şi colegul său, Hulkenberg, exact în aceeaşi porţiune a circuitului. Probleme la motor pentru amândoi, cu două tururi înainte de final. Între timp, Leclerc a pierdut şi locul 2, fiind depăşit de Bottas! 

 

 

Update 19:40 Final nebun de cursă în Bahrain. Hamilton conduce şi este urmat cu 5 tururi înainte de final de Charles Lelclerc şi Valteri Bottas. Verstappen e al patrulea, iar Vettel abia al cincilea. Lupta pentru prima poziţie se dă clar între primii trei clasaţi, dar pare greu de crezut că actualul campion mondial va mai pierde prima poziţie. El se îndreaptă spre o victorie care la un moment dat părea puţin probabilă

Update 19:33 Cu 7 tururi înainte de final, Lewis Hamilton devine liderul cursei pentru prima dată în Bahrain. Leclerc e ameninţat acum şi de Bottas. Disperare la Ferrari, monegascul a anunţat în cască faptul că pierde din putere. Hamilton a răsturnat cursa în favoarea sa

 

 

 

Update 19:26 12 tururi înainte de finalul cursei. În acest moment, Charles Leclerc e la conducerea cursei, dar Hamilton s-a apropiat de el. Bottas e pe 3, în timp ce Verstappen a ajuns al patrulea. Vettel a coborât trei poziţii în clasament şi se află acum, după 45 de tururi pe locul 5

Update 19:20 Suntem în turul 42. Charles Leclerc e lider, urmat de Hamilton şi Bottas. Vettel a ajuns pe 7 după ce a intrat la boxe

Update 19:13 În turul 38 are loc un nou duel între Hamilton şi Vettel. Cei doi rivali fac spectacol în Bahrain. Campionul Mondial atacă, iar Vettel se răsuceşte pe pistă, apoi pierde spoilerul faţă

 

 

Update 19:11 Leclerc intră la boxe, dar iese tot pe primul loc. Hamilton e din nou pe doi, Vettel e pe trei, iar Bottas pe 4

Update 19:02 Sebastian Grosjean este nevoit să abandoneze. Dezamăgirea sa este evidentă. 

Update 18:55 Ne apropiem de jumătatea cursei. După 26 de tururi, liderul cursei este Charles Leclerc, pilotul care a plecat din pole-position. Al doilea este coechipierul său Sebastian Vettel, iar pe trei este campionul miondial Lewis Hamilton. Bottas, câştigătorul cursei din Australia este pe locul 4. Mai mult de jumătate de secundă îl desparte pe Leclerc de Vettel

Update 18:47 După ce l-a urmărit câteva tururi, Vettel îl depăşeşte pe Hamilton şi revine pe locul 2

 

 

Update 18:44 După 20 tururi, ordinea în cursă este următoarea: Leclerc, Hamilton, Vettel, Bottas, Verstappen, Ricciardo. Jumătate de secundă îl desparte pe monegasc de britanic.

Update 18:40 După 14 tururi, Leclerc şi Hamilton intră la boxe.  Bottas (Mercedes) trece de Verstappen

 

 

Update 18:25 Charles Leclerc trece de coechipierul său Sebastian Vettel şi redevine liderul cursei

 

 

Update 18:22 După trei tururi din Marele Premiu al Bahreinului, ordinea arată astfel:

 

 

Update 18:19: Suntem în turul 2, iar ordinea în cursă este următoarea: Vettel, Leclerc, Hamilton şi Bottas. 

Update 18:15: Începe Marele Premiu al statului Bahrain. Start excelent pentru cei doi piloţi de la Ferrari. Vettel trece de Leclerc!

Update 18:00: Charles Leclerc a obţinut primul pole-position din carieră, în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului. Piloţii de la Ferrari pleacă de pe primele două locuri


În 2018, Sebastian Vettel s-a impus în Marele Premiu al Bahreinului după ce reuşise să obţină şi pole-position. Hamilton care a terminat pe patru a primit o penalizare de cinci locuri pe grila de stat pentru o schimbare neprogramată a cutiei de viteze. Vettel a fost urmat în schimb de Kimi Raikkonen, coechipierul său de la Ferrari şi de Valtteri Bottas de la Mercedes.

  • Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain, LIVE ONLINE la Telekom Sport 4, duminică de la ora 18:10

Acesta din urmă este marele performer al primului mare premiu din acest an. El a terminat cursa din Australia cu un avans de 21 de secunde faţă de ocupantul locului secund, campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton.

Aici are loc Marele Premiu

Între 1861 şi 1971 Bahrainul s-a aflat sub control britanic. Din 1971, arhipelagul care cuprinde 33 de insule din Sudul Golfului Persic şi-a câştigat independenţa. Nu e de mirare pe undeva că în această ţară sunt foarte mulţi fani ai campionului mondial, Lewis Hamilton.

Hamad bin Isa Al Khalifa este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume şi, totodată, actualul rege al Bahrainului. Până în 1999 el purta titlul de emir. Moştenitorul tronului, Salman bin Hamad bin Isa al Khalifa este licenţiat în ştiinţe politice la Universitatea din Washington (SUA) şi masterand la Univeristatea din Cambridge (Anglia). El este un mare iubitor de sport, inclusiv un admirator al sporturilor cu motor.

  • Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain, LIVE ONLINE la Telekom Sport 4, duminică de la ora 18:10

Dezvoltarea Bahrainului modern este legată de exploatarea şi prelucrarea petrolului, începută în anul 1932 în Golful Persic. Până atunci, locuitorii statului Bahrain trăiau din agricultură, pescuit, cultivarea şi comercializarea perlelor naturale sau de cultură şi schimburi comerciale. În prezent, Bahrain, care se bucură de o climă tropicală aridă este una dintre destinaţiile preferate ale oamenilor bogaţi din Europa.

Sponsorizat de Gulf Air, Marele Premiu al Bahrainului a fost primul Mare Premiu de Formula 1 disputat în Orientul Mijlociu. Bahrainul a purtat o luptă aprigă pentru a organiza această competiţie. Ei au concurat cu Egipt, Liban şi Emiratele Arabe Unite. Prima cursă desfăşurată aici a fost recompensată de către FIA cu premiul de „Cel mai bine organizat Mare Premiu”.

  • Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain, LIVE ONLINE la Telekom Sport 4, duminică de la ora 18:10

Şi pentru că vorbim de prima cursă, trebuie menţionat că ea fost câştigată de unul dintre piloţii care nu se mai regăsesc astăzi în circuit. Legendarul Michael Schumcher s-a impus pe circuitul din Sakhir, iar următoarele două mari premii i-au revenit lui Fernando Alonso, spaniolul retras anul trecut din competiţie.

Una dintre criticile aduse circuitului este existenţa unei zone de rulaj foarte mari în jurul pistei, fapt ce diminuează greşelile piloţilor ce ies în decor. Cu toate acestea, pista din Bahrain este una din cele mai sigure din lume, fiind imposibilă intrarea nisipului pe carosabil.

Clasamentul piloţilor înainte de al doilea Mare Premiu al Anului

1. Valtteri Bottas (26 puncte)
2. Lewis Hamilton (18 puncte)
3. Max Verstappen (15 puncte)
4. Sebastian Vettel (12 puncte)
5. Charles Leclerc (10 puncte)
6. Kevin Magnussen (8 puncte)
7. Nico Hulkenberg (6 puncte)
8. Kimi Raikkonen (4 puncte)
9. Lance Stroll (2 puncte)
10. Daniil Kvyat (1 punct)

Clasamentul pe echipe după primul Mare Premiu

1. Mercedes (44 de puncte)
2. Ferrari (22 de puncte)
3. Red Bull Racing-Honda (15 puncte)
4. Haas-Ferrari (8 puncte)
5. Renault (6 puncte)

Fiul lui Michael Schumacher la teste în Bahrain

Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, va testa un monopost Alfa Romeo (Sauber), la 2 sau 3 aprilie, în Bahrain, informează publicaţia Bild, citată de marca.com.

Monopostul pe care îl va conduce Schumacher jr. va fi modelul 2019, cu care finlandezul Kimi Raikkonen şi italianul Antonio Giovinazzi concurează în acest sezon al Campionatului Mondila de Formula 1.

  • Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain, LIVE ONLINE la Telekom Sport 4, duminică de la ora 18:10

Mick Schumacher, 20 de ani, a câştigat anul trecut Formula 3 Europeană, iar în acest sezon participă în Formula 2, anticamera Marelui Circ. El face parte din academia Ferrari de dezvoltare a carierei tinerilor piloţi.

Detalii despre cursa

Locatie: Bahrain International Circuit Sahkir
Lungime cursă: 5.412 km
Distanţă: 57 de tururi adicp 308.238 kilometri

 Galerie foto

Afla mai multe despre: marele premiu de formula 1 din bahrain 

viewscnt
Articole similare