Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Marius Copil, înainte de meciul cu Roger Federer: ”O finală cu el este un cadou extraordinar”

VIDEO | Marius Copil, înainte de meciul cu Roger Federer: ”O finală cu el este un cadou extraordinar”

Tenis

Comentarii

Marius Copil, locul 93 ATP, s-a calificat pentru prima dată în finala unui turneu de 500 de puncte, sâmbătă, la Basel, competiţie cu premii de 1,98 milioane de euro.

Tenismanul român îl  va întâlni pe Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, după ce acesta l-a învins, sâmbătă, pe rusul Danil Medvedev, locul 20 ATP şi cap de serie numărul 7, cu scorul de 6-1, 6-4, în mai puţin de 65 de minute de joc. Copil a declarat că victoria cu Aleksandr Zverev este una dintre cele mai frumoase din viaţa lui, fiind încântat că adversarul din finala de la Basel va fi Roger Federer.

Marius va juca pentru prima dată în cariera lui cu marele campion elveţian, chiar în oraşul în care acesta s-a născut. Turneul de la Basel este unul dintre preferatele fostului lider ATP, care a fost de opt ori campion aici şi este neînvins de 19 meciuri. Federer a mai jucat încă trei finale la el acasă.

”Mi se pare că este venit din altă lume şi cred că ce a făcut până acum în tenis este ireal. Este un vis să joc împotriva lui la el acasă. Cred că va fi o atmosferă incredibilă, dar sper să am şi eu măcar 20 de susţinători. De asemenea sper să fac cât mai multe puncte şi poate o să am o şansă de break. Chiar dacă nu voi câştiga este o săptămâna incredibilă pentru mine, iar o finală împotriva lui este un cadou extraordinar” a declarat Marius Copil, înainte de duelul cu marele campion elveţian.

Pentru tenismenul român este a doua finală ATP din carieră, după cea de la Sofia, tot din acest an, însă la un turneu de 250 de puncte.

Datorită parcursului de la Basel, Marius Copil şi-a asigurat pătrunderea în top 60 ATP. Cea mai bună clasare din cariera sportivului este locul 73, pe care Copil l-a ocupat în februarie.

Partida dintre Copil şi Federer va putea fi urmărită duminică, de la 16:00, în direct la Telekom Sport 4. Cele mai importante momente se pot vedea, în timp real, şi pe telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: marius copilcopil-federerfinala basel 

viewscnt
Articole similare