Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Măţan şi Boboc au revenit la Viitorul cu un moral foarte bun după calificarea de la "tineret". "Am scris o pagină de istorie pentru fotbalul românesc"

VIDEO | Măţan şi Boboc au revenit la Viitorul cu un moral foarte bun după calificarea de la "tineret". "Am scris o pagină de istorie pentru fotbalul românesc"

Fotbal

Comentarii

Alexandru Măţan şi Radu Boboc, doi dintre artizanii calificări la Campionatul European de Tineret din 2021 s-au întors la echipa de club cu un moral excelent şi speră să continue pe această pantă ascendentă. Primul obstacol, Academica Clinceni, sâmbătă, de la ora 13.

Selecţionata Under-21 a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal pentru tineret din 2021, după ce a terminat la egalitate cu Danemarca, 1-1 (0-0), marţi seara, pe Stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti, în ultimul meci din Grupa a 8-a a preliminariilor. Alexandru Măţan este de părere că, orice adversar le va scoate soarta în faţă, România va fi o nucă tare şi va face o figură foarte frumoasă la turneul final

"A fost un meci pe care toată ţara l-a aşteptat cu sufletul la gură, la fel şi noi, şi ne bucurăm că a ieşit aşa cum trebuia. Mă bucur că am reuşit să ne calificăm la EURO, pentru că nu am reuşit să merg la precedentul turneu final. O să fac tot posibilul să ajung acolo de data aceasta. Nu ne gândim deja la adversari, băieţii au făcut anul trecut o figură frumoasă într-o grupă grea. Aşa că orice adversar vom avea vom da 100%. România este o nucă tare", a declarat Măţan, înaintea partidei cu Clinceni.

Colegul său de club, Radu Boboc, a fost prezent şi la turneul final din Italia şi San Marino, din 2019, însă bucuria aceste calificări a fost una la fel de mare. Obiectivul jucătorilor pregătiţi de Adrian Mutu este să depăşească performanţa generaţiei lui Ionuţ Radu şi George Puşcaş.

"Calificarea este o senzaţie pe care am mai trăit-o, dar nu se compară cu ce a fost. Ne doream foarte tare să mai ajungem la un Campionat European. Cred că prin această calificare am mai scris o pagină de istorie pentru România şi ne bucurăm foarte mult. Înseamnă foarte mult pentru mine să merg la al doilea turneu final, sunt foarte fericit şi sper să am evoluţii foarte bune. Ne-am calificat, dar mai este de muncă, sper să fiu sănătos, la fel şi colegii mei şi să ajungem toţi la nivelul nostru maxim acolo. Vrem să depăşim performanţa făcută anul trecut. Nu ne-am gândit la adversari, indiferent cu cine vom pica ne vom bate de la egal la egal. Mereu vrei să depăşeşti ceea ce ai făcut în trecut. Acest lucru ne motivează şi pentru asta muncim de acum înainte, pentru a depăşi performanţa făcută la ultimul turneu final, deşi o să fie foarte greu. Lumea va avea aşteptări foarte mari de la noi şi sperăm să nu dezamăgim pe nimeni. Ne dorim să ducem România din nou în top, sperăm să reuşim", a adăugat şi Boboc.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare