Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Maxim, despre momentul în care a primit ofertă de la un club din Primera: ”Era ceva incredibil!” Vezi un interviu spectaculos decarul naţionalei

VIDEO | Maxim, despre momentul în care a primit ofertă de la un club din Primera: ”Era ceva incredibil!” Vezi un interviu spectaculos decarul naţionalei

Stranieri

Comentarii

Alexandru Maxim a petrecut o perioadă importantă a carierei sale de juniori la Espanyol şi practic clubul spaniol a fost cel care l-a debutat în fotbalul profesionist, prin intermediul echipei secunde. Internaţionalul român îşi aduce aminte cu plăcere de acea perioadă şi încă ţine minte jucătorii care l-au ajutat în acei ani.

În 2007, când nu împlinise 17 ani, Alex Maxim a primit o veste excelentă. Juca atunci la Ardealul şi impresarul său l-a anunţat că Espanyol este interesată de el: ”La vârsta de 16 ani şi jumătate am dat, îmi aduc aminte că alături de impresarul meu, m-a sunat într-o zi şi mi-a spus că cei de la Espanyol Barcelona vor să mă vadă şi că ar trebui să dau o probă de joc. Era ceva incredibil pentru mine în perioada respectivă. Îmi aduc aminte că am ajuns în Barcelona, am dat acea probă şi nu mai ţin minte dacă m-am întors acasă, cred că am rămas direct acolo. A fost un pas important pentru mine pentru că am plecat doar alături de un coleg, fără familie, nu a fost deloc uşor să gestionez toate acele momente pentru că eram destul de tânăr în perioada respectivă. Însă m-am maturizat destul de mult. Chiar dacă a fost greu, a fost şi plăcut în acelaşi timp”.

Un fotbalist care i-a rămas în memorie lui Maxim este Ivan de la Pena, jucător care a debutat la Barcelona şi în cele de urmă a ajuns la rivala Espanyol: "Îmi aduc aminte de De la Pena, eram fascinat de modul în care atinge mingea, de modul în care pasează. M-a ajutat mult acea perioadă şi am învăţat multe. Eram foarte apropiaţi şi el m-a ajutat foarte mult când eram mic", a declarat Maxim, în exclusivitate pentru Telekom Sport. 

Jucătorul care s-a transferat în vară la Mainz recunoaşte că încă mai ţine legătură cu jucătorii alături de care a fost atunci la juniori şi acum sunt la primă echipă a lui Espanyol: "Cu acei jucători nu, însă am rămas în relaţii bune, însă păstrez legătura cu jucătorii din generaţia mea, care acum sunt la prima echipă a celor de la Espanyol". 

Ivan de la Pena, fostul mijlocaş ofensiv spaniol, a jucat din 2002 până în 2011 la Espanyol, când s-a retras. 179 de meciuri a jucat în Primera Division, marcând 8 goluri. Pentru naţionala Spaniei a avut 5 selecţii.

 

Afla mai multe despre: alexandru maximprimera divisionivan de la pena 

viewscnt
Articole similare