Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Meciul care i-a marcat cariera lui Vasile Maftei: "S-a lăsat cu plânsete! Şi acum mă bântuie amintirile!" Un moment greu digerabil pentru toţi rapidiştii

VIDEO | Meciul care i-a marcat cariera lui Vasile Maftei: "S-a lăsat cu plânsete! Şi acum mă bântuie amintirile!" Un moment greu digerabil pentru toţi rapidiştii

Top Story

Comentarii

Vasile Maftei a vorbit în TOP INTERVIUL acordat Telekom Sport despre marea performanţă a Rapidul din sezonul 2005-2006, care din păcate pentru întreaga suflare din Giuleşti e sinonimă şi cu o mare dezamăgire: sfertul de finală 100% românesc jucat în Cupa UEFA.

Atunci, Rapid a atins cea mai bună performanţă din istorie în cupele europene, însă a fostă eliminată după două remize: 1-1 şi 0-0.

O dublă dureroasă pentru giuleşteni, în condiţiile în care au pierdut în faţa marilor rivali doar din cauza golului primit pe teren propriu.

"Mi-a rămas în minte sfertul UEFAntastic. Ca dezamăgire şi ca atmosferă din jurul dublei. S-a vorbit foarte mult, nu mai avusesem echipe în sfert de finală niciodată. S-a vorbit foarte mult la televizor, şi noi ne uitam. Pregătirea meciului, tot, am fost conectaţi şi noi, poate prea conectaţi. Intrăm acum, încercăm să tranşăm lupta de aici, din Giuleşti. Primul meci am intrat prea conectaţi. Eram prea montaţi şi am primit gol foarte repede. Minutul patru [...]  Dezamăgire mare, cu plânsete. Şi acum mă bântuie amintirile.


Din păcate una trebuia să piardă. Atunci chiar eram două echipe cred că egal valorice, nu ieşea vreuna în evidenţă mai mult ca cealaltă. Că şi Steaua forma o echipă bună atunci
", a declarat Vasile Maftei pentru Telekom Sport.

Fostul căpitan al Rapidului a rămas însă şi cu amintiri superbe din acel an, de la confruntările cu Feyenoord sau Hamburg.

"După meciul cu Feyenoord am început să credem. Care era în play-off, era alt sistem atunci. Dubla cu Feyenoord ne-a trimis în grupe.

Am fost suspendat la meciul cu Hamburg, am stat în tribună. Era foarte frig afară, îmi aduc aminte, dar ce am transpirat la meciul ăla nu am transpirat niciodată. Am zis că nu se poate aşa ceva, că mor acolo, în tribună. Foarte greu de stat în tribună, e mai uşor de trăit meciul în teren.

Noi atunci am avut şi două absenţe destul de mari, l-am avut pe Măldărăşanu accidentat şi Emil Dică la fel. Şi cu mine, trei. Dar chiar formam un grup la vremea respectivă, nu se simţea când lipsea unul.

A contat foarte mult că l-am avut antrenor pe Răzvan (n.r. Lucescu), a reuşit să facă o echipă adevărată. Şi aici mă refer nu numai la ceea ce făceam în teren, ci şi în afara terenului. Tot timpul ieşeam la mese, încercam să ieşim 3-4 jucători. E meritul lui Răzvan. Lua linia de apărare, ne chema acasă să ne arate imagini. Linia de mijloc îi scotea la masă, atacanţii la fel
", a povestit Maftei.

Afla mai multe despre: vasile mafteitop interviuuefantasticsteauarapidcupa uefa 

viewscnt
Articole similare