Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Medalia olimpică ar completa vitrina cu trofee a Simonei Halep. Nadia Comăneci: "Va închide acest cerc al ei!"

VIDEO | Medalia olimpică ar completa vitrina cu trofee a Simonei Halep. Nadia Comăneci: "Va închide acest cerc al ei!"

Gimnastică

Comentarii

Nadia Comăneci (58 de ani) şi Simona Halep (28 de ani) au plecat, vineri, din ţară, după ce au participat, în urmă cu două zile, la o întâlnire cu mai mulţi sportivi de legendă ai României. Întâlnirea a avut loc la Palatul Parlamentului, acum cele două au părăsit România, iar "Zeiţa de la Montreal" a vorbit despre participarea Simonei la JO de la Tokyo, despre ce performanţe crede că va mai face aceasta şi despre ce s-a discutat la întâlnirea din Parlament.

Nadia spune că o medalie la Jocurile Olimpice ar completa vitrina cu trofee a Simonei Halep, ceea ce ar fi o mare realizare pentru sportiva din Constanţa. Totuşi, fosta gimnastă spune că n-ar fi o dezamăgire dacă acest lucru nu s-ar întâmpla la Tokyo.

"(Ce şanse are Simona de a câştiga anul acesta un nou turneu important şi care crezi că va fi?) Are şanse din plecare la fiecare turneu. Acum, depinde şi de tragerea la sorţi şi de cum se simte ea. Eu ştiu că ea se focusează doar pe primul meci, după aceea următorul, deci nu cred că are absolut niciun fel de presiune pentru că deja a câştigat două Grand Slam-uri. (Cât de mult o va motiva o medalie olimpică?) Cred că va închide acest cerc al ei, ca să aibă şi în palmares această medalie la Olimpiadă. Nu neapărat medalie, cât participare. Pe hârtie, normal ar trebui să aibă o medalie, dar nu ştiu dacă ar fi o mare dezamăgire dacă nu s-ar întâmpla. Pentru că ea deja are un palmares bogat şi faptul că va fi acolo, la Tokyo, şi va participa alături de echipa României este un plus extrem de mare.

(Când te-ai antrenat ultima dată cu Simona?) Aici am dat puţin cu mingea, dar ceva ani în urmă. (I-ai luat vreodată vreun game?) Nu, s-a jucat la un moment dat pe aplicaţia Nadia când a apărut la Rio. (Dar pe teren?) Nici pomeneală, mă bate rău de tot. (Ai fost la mai multe turnee să o susţii, care e sentimentul?) Sentimentul fiecărui român, dar pentru mine special faptul că ştiu cum ajungi la această performanţă, pentru că în fiecare sport tu porneşti de la o vârstă mică, pentru că ai dragoste pentru ceea ce faci şi pasiune şi este o mândrie specială să vezi că steagul românesc este ridicat în întreaga lume", a spus Nadia Comăneci.



În ceea ce priveşte întâlnirea din Parlament, Nadia Comăneci a spus: "(Cu ce ai rămas după acţiunea voastră?) Cu împăcarea sufletească că am fost împreună şi am discutat despre aceste probleme şi să sperăm că în timp cineva face un pas înainte şi generaţia de astăzi realizează că noi, sportivii, suntem în spatele lor şi îi susţinem. Lumea a văzut, noi ne simţim bine că am făcut acest lucru şi vorbeam şi cu Simona, lucrul pozitiv este că noi ne-am revăzut. Ne revedem destul de rar cu toţi şi este deja un lucru pozitiv", a mai spus Nadia Comăneci.

Simona Halep, Nadia Comăneci, Gabi Szabo, Camelia Potec, dar şi alte nume mari din sportul românesc au participat la întâlnirea care a avut loc miercuri în Parlamentul României.

Afla mai multe despre: nadia comanecisimona halepintalnirevideo 

viewscnt
Articole similare