Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Medaliaţii de la Europenele de Canotaj, premiaţi de Viorica Dăncilă şi Bogdan Matei! Ce sume au încasat

VIDEO | Medaliaţii de la Europenele de Canotaj, premiaţi de Viorica Dăncilă şi Bogdan Matei! Ce sume au încasat

Sporturi

Comentarii

Medaliaţii de la Campionatele Europene de Canotaj au fost recompensaţi de Guvern. Cât au încasat pentru fiecare medalie de aur şi cât a alocat în total Guvernul pentru cele şase medalii.

Canotorii români care au cucerit 6 medalii (1 de aur, 4 de argint şi 1 de bronz) la Europenele de la Lucerna, alături de staff-ul tehnic, au fost felicitaţi şi premiaţi de către premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, cu prilejul unei festivităţi desfăşurate marţi la Palatul Victoria.

Proaspăt medaliaţii de la Europenele de Cantotaj şi-au primit recompensele de la Guvern. Fiecare medaliat cu aur a primit 37.000 de lei, argintul a fost recompensat cu 22.000, iar bronzul cu 15.000.

Aproape un milion de lei au fost alocaţi pentru cele şase medalii. Una de aur, patru de argint şi una de bronz.

Elisabeta Lipă a făcut un apel către Guvernul României pentru construcţia unei piste olimpice.  Viorica Dăncilă, nedumerită

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a cerut implicarea premierului Viorica Dăncilă şi a Guvernului României, cu prilejul festivităţii de premiere a canotorilor medaliaţi la Europenele din Elveţia, pentru construcţia unei piste olimpice de canotaj, care să ofere condiţii cât mai bune de pregătire sportivilor "Ce frumos ar fi azi, când celebrăm cele mai bune rezultate, să le putem oferi şi cele mai bune condiţii de pregătire, pentru că dorinţă au, ca ei să reprezinte cât mai bine şi cât mai frumos ţara prin victoriile pe care şi le doresc să le obţină. 

Ar fi şi mai frumos doamna prim ministru dacă aceşti minunaţi tineri ar avea o pistă olimpică de canotaj. Din nefericire, în România, la ora actuală ne pregătim la Snagov, printre şalupe, doar pe patru culoare şi acest lucru nu ne ajută pe cât este dorinţa noastră de mare. Şi sunt ferm convinsă că implicarea dumneavostră, sprijinul dumneavortră şi al domnului minstru, care are inteţia bună de a ne ajuta, dar de cele mai multe ori ne împiedicăm de birocraţia care există la ora actuală. Dar contez pe sprijinul şi pe implicarea dumneavioastră penbtru că sportivi avem, dorinţă avem, dacă am avea şi această pistă de canotaj, nu doar pentru antrenamente, ci şi pentru a organiza competiţii la nivel înalt, aşa cum au făcut-o cele mai bune generaţii de canotori” a mărturisit preşedinta FRC.

În momentul în care Elisabeta Lipă a început să i se adreseze direct, Viorica Dăncilă a părut uşor nedumerită şi a avut un schimb de replici cu ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, părând să ceară confirmarea acestuia că lucrurile stau aşa cum spune legenda canotajului românesc.

Afla mai multe despre: canotajpremiere canotaj 

viewscnt
Articole similare