Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Mesajul primului jucător din NBA infectat de coronavirus. Rudy Gobert: "Mă simt din ce în ce mai bine"

VIDEO | Mesajul primului jucător din NBA infectat de coronavirus. Rudy Gobert: "Mă simt din ce în ce mai bine"

NBA

Comentarii

Pivotul francez Rudy Gobert, primul jucător din campionatul profesionist de baschet (NBA) testat pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat că se simte mult mai bine, într-un clip video transmis de NBA, informează AFP.

"Mă simt din ce în ce mai bine cu fiecare zi care trece'', a spus el, mulţumind totodată personalului medical din Utah şi oamenilor care îi sunt alături.

Gobert a aflat la Oklahoma City că s-a infectat cu Covid-19 şi a primit acolo primele îngrijiri medicale. Anunţul testului său pozitiv a obligat NBA să suspende sezonul pe termen nelimitat, conducătorul său Adam Silver estimând că perioada de inactivitate ar putea dura cel puţin o lună.

De atunci, alţi doi baschetbalişti profesionişti au fost depistaţi pozitiv, Donovan Mitchell, colegul lui Gobert la Utah Jazz, şi Christian Wood de la Detroit Pistons.

În afara celor de la Utah Jazz, jucătorii şi staff-urile tehnice de la alte cinci echipe au fost nevoiţi să intre în carantină timp de două săptămâni.

"Probabil ştiţi deja, dar aş dori să mă asigur că fiecare dintre voi vă spălaţi regulat mâinile cu apă şi săpun, evitaţi să vă atingeţi faţa, nasul, ochii şi, desigur, orice contact inutil cu oamenii de lângă voi", a reamintit vedeta franceză, în vârstă de 27 ani.

Joi, Rudy Gobert şi-a prezent scuze pentru "lipsa de discernământ" de care a dat dovadă la începutul săptămânii trecute, cu două zile înaintea anunţului testului său pozitiv, când a atins în glumă cu mâinile microfoanele şi aparatele de înregistrat puse pe masă de ziarişti, după ce a răspuns la o întrebare legată de epidemie.

               
El a urmat, totodată, exemplul altor staruri care au decis să facă donaţii, anunţând sâmbătă că va dona 500.000 de dolari în beneficiul serviciilor de sănătate.

Afla mai multe despre: utahgobertnba 

viewscnt
Articole similare