Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Messi a fost prezentat suporterilor de la Paris cu stadionul plin! Ce a spus starul argentinian

VIDEO | Messi a fost prezentat suporterilor de la Paris cu stadionul plin! Ce a spus starul argentinian

Lionel Messi

Comentarii

Argentinianul Lionel Messi le-a fost prezentat, sâmbătă seară, fanilor echipei Paris Saint-Germain, pe arena Parc des Princes, înaintea meciului cu Strasbourg, din Ligue 1.

Messi a fost prezentat suporterilor de la Paris cu stadionul plin

Messi a hotărât să semneze cu PSG în această vară, după ce înţelegerea dintre el şi Barcelona a expirat, iar prelungirea dintre cele două părţi a picat în ultimul moment. Stadionul a fost plin, iar fanii l-au ovaţionat pe Lionel Messi. 

Bună seara. Această săptămână a fost foarte specială pentru mine. Vă mulţumesc tuturor. Sunt foarte mulţumit de această nouă etapă. Sper să profit de acest sezon frumos, abia aştept”, a spus Messi.

Alături de starul argentinian au fost prezentaţi şi ceilalţi jucători achiziţionaţi în această vară de PSG: Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma şi Sergio Ramos. Messi nu a jucat împotriva celor de la Strasbourg, într-un meci pe care PSG l-a câştigat cu scorul de 4-2.

Starul argentinian va juca la PSG alături de brazilianul Neymar, cu care a fost coleg timp de patru ani la FC Barcelona, dar şi de spaniolul Sergio Ramos, fostul căpitan al lui Real Madrid, care a semnat la rândul său, în această vară, un acord pe două sezoane cu clubul parizian.

Messi, cifre uluitoare în tricoul catalanilor

778 de meciuri, 672 de goluri şi 305 pase decisive, plus 35 de trofee. Acestea sunt cifrele unui parcurs uluitor reuşit de Leo Messi în tricoul formaţiei FC Barcelona.

Totodată, Messi, câştigător a şase Baloane de Aur în tricoul catalanilor, este singurul fotbalist din istoria La Liga care a marcat minim 30 de goluri în nouă sezoane consecutive disputate în prima ligă spaniolă.

Argentinianul deţine şi recordul celor mai multe meciuri disputate vreodată în istoria primei ligi spaniole de un fotbalist străin (520).

Niciun jucător din istoria La Liga nu a reuşit 21 de pase decisive într-un singur sezon, cu excepţia lui Leo Messi. Argentinianul are şi cele mai multe goluri marcate într-un an calendaristic (59) şi cele mai multe goluri marcate atât pe teren propriu, cât şi în deplaasare, pe parcursul unui sezon competiţional. De asemenea, niciun alt jucător din istoria Barcelonei sau din istoria La Liga nu a reuşit să marcheze împotriva a 38 de echipe adverse întâlnite în cariera lor.

Messi este deţinătorul recordului pentru cele mai multe penalty-uri transformate în istoria Barcei (73) şi cel mai tânăr jucător care ajunge la borna 200 de goluri marcate (la 25 de ani şi 7 luni).

Cel mai bun marcator din istoria La Liga este tot Messi cu 473 de goluri marcate în 520 de meciuri. Argentinianul este şi deţinătorul recordului celor mai multe goluri marcate în istoria El Clasico (26), cu opt mai multe decât Cristiano Ronaldo şi Alfredo di Stefano, legendele Realului. Messi are şi recordul celor mai multe prezenţe în El Clasico, un record pe care îl împarte cu Sergio Ramos, plecat şi el din La Liga în acest an.

Afla mai multe despre: messi-psg-franţa 

viewscnt
Articole similare