Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Messi, execuţie superbă la golul 800 din carieră. Show total la sărbătoarea argentinienilor în cinstea Cupei Mondiale câştigate în Qatar

VIDEO | Messi, execuţie superbă la golul 800 din carieră. Show total la sărbătoarea argentinienilor în cinstea Cupei Mondiale câştigate în Qatar

Lionel Messi

Comentarii

Lionel Messi a marcat golul cu numărul 800 din cariera sa, în cursul meciului amical câştigat de selecţionata de fotbal a Argentinei, cu scorul de 2-0, în faţa echipei statului Panama, joi seară, pe Estadio Monumental din Buenos Aires, în faţa a 83.000 de spectatori.

Aceasta a fost prima partidă disputată de naţionala Argentinei după câştigarea titlului mondial, pentru a treia oară în istoria sa, la sfârşitul anului trecut, în Qatar.

Thiago Almada, tânărul mijlocaş al Atlantei United, a deschis scorul în minutul 78, înainte ca Messi să stabilească rezultatul final în minutul 89, când a marcat cu o execuţie perfectă din lovitură liberă al 800-lea său gol în 1.017 meciuri disputate ca fotbalist profesionist.

Acesta a fost, totodată, al 99-lea gol pentru superstarul argentinian în tricoul naţionalei ţării sale, în 173 de selecţii.

În cadrul festivităţilor organizate cu această ocazie, jucătorii argentinieni s-au adunat în cerc la centrul terenului, pentru a "retrăi încă o dată atmosfera de pe stadionul Lusail" din Doha, gazda finalei dintre Argentina şi Franţa, câştigată de sud-americani cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, pe 18 decembrie, iar Messi a primit încă o dată trofeul Cupei Mondiale, pe un stadion în delir, în cadrul unei ceremonii la care au participat preşedintele Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Alejandro Dominguez, şi cel al Federaţiei argentiniene (AFA), Claudio Tapia.

Orele dinaintea partidei de joi au fost o lungă petrecere cu concerte, artificii, reluare a imaginilor de la Cupa Mondială şi o succesiune neîncetată de cântece dedicate gloriei echipei sau a jucătorilor.

Petrecerea de pe Estadio Monumental s-a încheiat cu un tur de onoare pentru jucători, alături de soţiile şi copiii lor.

După Panama, marţi, va fi rândul echipei micuţei insule Curacao din Caraibe (160.000 de locuitori), să înfrunte campioana mondială într-un amical, de această dată la Santiago del Estero, în nordul Argentinei.

Afla mai multe despre: messi 

viewscnt
Articole similare